loading
close
SON DAKİKALAR

BEDAŞ eylemi: 7 gözaltı

BEDAŞ eylemi: 7 gözaltı
Tarih: 24.05.2012 - 14:49
Kategori: Sendika

BEDAŞ'ın iş bırakma eyleminde yaşanan gerginlik sonucu 7 kişi gözaltına alındı...

İstanbul’da 2 aydır maaş alamayan Boğaziçi Elektrik Dağıtım Şirketi (BEDAŞ) işçilerinin 4 gündür sürdürdükleri iş bırakma eylemi ülkü ocaklarından getirdikleri iddia edilen kişiler tarafından engellendi.

 

Ücretlerin ödenmemesi üzerine anayasal haklarını kullanıp iş bırakan işçilerin eylemi ülkü ocaklarından getirilen 25 kişi  tarafından engellenmeye çalışıldı.

 

Saldırıya direnen işçilerden, polis,Enerji-Sen Genel Başkanı  Kamil Kartal, Enerji-Sen Örgütlenme Uzmanları Ahmet Çakır ve Ali Duman ile iki Enerji Sen üyesi, ayrıca Tes-İş üyesi işçi gözaltına alındı.

 

Bu arada Enerji Sen'in gözaltılara ilişkin bir açıklama yayınladı. Buna göre, gözaltında bulunan Enerji-Sen Genel Başkanı Kamil Kartal'ın çağrısıyla Yenibosna 75. Yıl Polis Merkezi'ne giden 350 enerji işçisi yolu kapatarak Genel Başkan ve diğer arkadaşlarımızın serbest bırakılması için sloganlar atıyor. Bölgeye çevik kuvvet gidiyor. Polisin işçileri yolla ifadenizi alıp serbest bırakalım dediği Kartal bu öneriyi redderek, çıkınca basın açıklaması yapacaklarını belirtti

 

 BEDAŞ işçilerinin iş bırakma eylemi?

İstanbul'da BEDAŞ bünyesinde çalışan açma-kesme ve sayaç okuma işçisi 700 kişi Pazartesi günü ücretlerinin ödenmemesi üzerine, İş Kanunu'nun 34. Maddesi gereği iş bırakma haklarını kullandı. Bunun üzerine açma-kesme taşeron şirketi patronları sendikaları Enerji-Sen yöneticileri ve işyeri temsilcileri ile yaptıkları toplantı sonrası taleplerini kabul etmişti.

 

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları