loading
close
SON DAKİKALAR

''BEDAŞ işçisi yanlız değildir''

''BEDAŞ işçisi yanlız değildir''
Tarih: 06.07.2012 - 19:29
Kategori: Sendika

Sendikalar ve meslek örgürleri işten atılan 120 Bedaş işçisi için Galatasaray'dan Meydan'a yürüdü. Eyleme CHP'li vekil Süleyman Çelebi'de katıldı...

Sendikalar, meslek örgütleri, öğrenci kolektifleri, direnişteki BEDAŞ işçilerine destek için Galatasaray Meydanı’ndan Taksime yürüyerek, bir bütün olduklarının mesajını verdi.


İki ay maaş alamadıkları iş bırakan bu nedenle işten atılan 120 Enerji-Sen üyesi, 47 gündür Bedaş binası karşısında açtıkları direniş çadırıyla eylem yapıyor.

 

Galatasaray Meydanı’nda toplanan işçiler “Yaşasın onurlu mücadelemiz”, “İşçilerin hesabı  Bektaş’lara sorulsun”, Gece gündüz çalıştık sokaklara atıldık”, “İşçiler sokakta patronlar villada” dövizleri taşıyarak, “İşçiyiz haklıyız kazanacağız”, “Yaşasın sınıf mücadelemiz”, “Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz”, “BEDAŞ işçisi yalnız değildir”, “İşçiler birleşin sömürüye dur deyin”, “BEDAŞ işçisi direnişin işçisi” sloganları eşliğinde alkış ve ıslıklarla Taksim BEDAŞ binası önüne yürüdü.


Halkevleri, sendikalar, meslek örgütleri, öğrenci ve kitle örgütlerinin de katıldığı yürüyüşe CHP İstanbul Milletvekilleri Süleyman Çelebi ve Kadir Gökmen Öğüt de vardı.


İstiklal caddesindeki CHP Beyoğlu İlçe Binası önünden geçerken, gruba CHP’lilerden çiçekli ve alkışlı destek geldi.

 

''Baskı ve politikayla iktidarlığını sürdürüyor''


Taksim Tramvay durağında KESK İstanbul Şubeleri Platformu, DİSK İstanbul Temsilciliği, İstanbul Tabipler Odası, TMMOB İstanbul İl Koordinasyon Kurulu, Sendikal Güç birliği adına ortak basın okuyan Direniş komitesinden Hacı Ömer Yazıcı, ülkeyi yönetenlerin bir yandan sermayenin ihtiyaçları doğrultusunda emekçilerin kazanılmış haklarını ortadan kaldırmak için adım attıklarını, diğer yandan da baskı ve politikalarıyla iktidarlığını sürdürdüğünü ifade etti.

 
Türkiye’de daha çok muhalif kesimlerin tutuklandığını,  Hrant Dink’in katillerinin hala bulunamadığını, tüm kuruluşların iktidar tekelinde bulunduğunu, bu haliyle bir diktatörlük rejimi kurulduğunu vurgulayan Yazıcı, “Bugün ülkemizi yönetenler, her “özgürlük” dediğinde özgürlükleri boğmak için bir adım atıyor, her “adalet” dediğinde halkın boğazını sıkıyor, her demokrasi dediğinde diktatörlüğüne bir perçin atıyor, her refah dediğinde yeni bir soygun ve talan dalgasını yükseltiyor” dedi.


27 milyon ücretli emekçinin yarısının sigortasız, güvencesiz çalıştırıldığını, sendikalaşma hakkının olmadığı, iş güvenliğin ortadan kaldırıldığını belirten Yazıcı, bugün grev yasaklarının genişletildiğini işçilerin güdümlü sendikalara mahkûm edildiğini, oluşturulan “Toplu iş ilişkileri yasası”  ile işçilerin sendikal hak ve özgürlüklerinin kullanamamalarını için yeni tezgâhlar kurulduğunu söyledi.

 

"Emek mücadelesinden hep birlikteyiz''


Yazıcı “Bu süreçte grev hakları gasp edilen ve direndikleri için işten atılan direnişlerini sürdüren THY çalışanları HAVA-İŞ üyeleri, sendikalı oldukları ve haklarını talep ettikleri için işten atılan ve direnişte olan 120 ENERJİ-SEN  Bedaş işçileri, her türlü baskıya karşı sendikalaştıkları için işten çıkarılan NAKLİYAT –İŞ Borusan işçileri, maaşlarını alamadıkları için direnen ve işten çıkarılan HEY-TEKSTİL işçileri, kadro hakları verilsin diye mücadele eden işten çıkarılan ÇAPA SAĞLIK işçileri ile emek mücadelesine bizde varız diyenler olarak bugün birlikteyiz” dedi.


Direniş çadırına yürüyen grup Habertürk binası önüne geldiklerinde, “Habertük uyuma direnişi haber yap” sloganı atarak yuhaladı.


"Sendikal düzen ortadan kalkmış durumda''

Direniş çadırı önünde konuşan Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi, Bedaş işçileri, en temel hakları olanı kullandılar. Bugün Türkiye için sözün bittiği yerdeyiz, Türkiye’de anayasal hakkı olan çalışma hakkı ellerinden alınıyor. Sendikal düzen ortadan kalkmış durumda.  Bunu iktidar ve bakanları seyrediyor. Bu saldırılara karşı hep beraber, tek vücud hareket etmeliyiz. Biz CHP olarak başarı kazanana kadar direnenlerin yanında olacağız” dedi.


Eğitim Sen 1 nolu şube başkanı Barış Uluocak, Türkiye Tabipler Birliğinden Nazım Alkan, Hava-iş işçisi, Hey-Tekstil işçisi, Sendikal Güç Birliği Kenan Öztürk  de birer konuşma yaparak, direnen işçilerin yanında olacaklarını ve hep birlikte mücadele edecekleri mesajını verdi.

 

Sendika Başkanları atılan işçilerin ger alınmaları için Bedaş yönetimiyle uzlaşmaya çalışıyor.

 

Vişne Haber Ajansı/Duygu Yeşilgöz

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları