loading
close
SON DAKİKALAR

Bedava kömürden dinamit çıktı

Bedava kömürden dinamit çıktı
Tarih: 13.02.2015 - 15:59
Kategori: Gündem

Kömür işletmesinin, bir çalışanına verdiği kömürün içinden dinamit çıktı. Olay savcılığa intikal ettirildi. Ancak dinamiti kimin koyduğu saptanamadı.

Kömür işletmesinin, bir çalışanına verdiği kömürün içinden dinamit çıktı. Olay savcılığa intikal ettirildi. Ancak dinamiti kimin koyduğu saptanamadı.

İşyerinin ücretsiz olarak çalışanına verdiği kömürden dinamit çıktı. Çıkan dinamit lokumunu gören vatandaş, dağıtımcıdan şikayetçi oldu. Savcılık ise CMK gereğince soruşturma açtı. Ancak dinamik lokumunu kömürlerin arasına kimin koyduğu ortaya çıkmadı.

Nevşehir’de yaşayan Kemal Derin, çalışmış olduğu işleri tarafından babasına verilen kömürün içinden dinamit lokumu çıkınca şikayetçi oldu. Derin, savcılığa verdiği ifade de, şunları söyledi:

“KOVAYA DÖKERKEN FARK ETTİK”

“Nevşehir’de faaliyet gösteren Dedeoğlu Kömürcülük isimli iş yerinden kömür geldi. Gelen kömürün miktarı 1 ton civarındaydı. Kömür 25 kiloluk torbalar halinde geldi. Kömür, markası Atakaş olan mavi torba içindeydi. Gelen kömürlerin ağzı fabrikasyon dikişliydi. Ağzını açıp kovaya dökerken içinde kömür harici bir nesnenin olduğunu fark ettim. İlk etapta ne olduğunu anlamadım. Ancak yaptığım araştırmada bulduğum nesnenin dinamit lokumu olduğunu öğrendim.

DİNAMİTİ BOMBA İMHA UZMANI TESLİM ALDI

Ben de ne yapacağımı bilmediğim için bir müddet bekledim. Daha sonrada bulmuş olduğum dinamiti Polis Karakolu’na ihbar ettim. Gelen bomba imha uzmanı dinamiti aldı. Bulduğu dinamit lokumu muhtemelen torbalama esnasında torbaya girmiş olabilir. Bu olaydan dolayı zarar görmedim firmadan da şikayetim yoktur.” dedi.

KÖMÜR ŞİRKETİNDEN AÇIKLAMA

Yine Atakaş Kömür Ticaret Nakliyat A.Ş. Müdürü Erol Kurtar ise verdiği ifade de, dinamit lokumu ile firmalarının bir ilgisi olmadığını, dinamit lokumunun kendisi veya yakınları tarafından ilgili kişinin evine getirilmiş olabileceğini söyledi. Kurtar ifadesinde, şirketin kömürleri elekten geçirdiği dinamit lokumunun torbalanmasının mümkün olmadığını belirtti. Kurtar, şunları söyledi:

“Kömürler şirketimizin tesisinde son sistem teknoloji ile çalışan eleklerde iki defa elenmek suretiyle torbalandığı dolayısıyla ceviz tabir edilen kömürden büyük bir parçasının çıkması kesinlikle mümkün değildir. Kömür boyutları haricinde torbadan başka bir nesnenin çıkması mümkün değildir. Suçlamaları kabul etmiyoruz.”

Savcılık yaptığı soruşturma sonucunda dinamiti kömürlerin arasına kimin yerleştirdiğini bulamadı ve takipsizlik verdi.

Sözcü

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları