loading
close
SON DAKİKALAR

Bedava uçak bileti vermeyi bile düşünüyorlar

Bedava uçak bileti vermeyi bile düşünüyorlar
Tarih: 12.02.2012 - 18:08
Kategori: Seyahat

Geçen Mart ayında 9 büyüklüğündeki bir depremin ve ardından tsunaminin vurduğu Japonya'da hükümet düşen turizm gelirlerini yeniden artırmak için çareler arıyor.

Depremde yaklaşık 16 bin vatandaşını kaybeden Japonya'nın turizm gelirleri Nisan ayında geçen yıla oranla yüzde 60 geriledi. Ülkenin depremden önce hazırlanan yol haritasında yıllık ziyaretçi sayısını 30 milyona çıkartma hedefi vardı. Ancak şimdiki tahminler Japonya'nın 2019 yılında 25 milyon turist rakamına ulaşabileceğini gösteriyor.

Japonya'ya yapılacak ziyaret için en çok harcama yapılan kalemler uçak bileti ve konaklama olarak gösteriliyor. Zaten pahalılığıyla bilinen bu ülkeye turist çekmek isteyen Japon hükümeti bu gerçeği değiştirmek niyetinde.

Bu amaçla, Japon hükümetinin ülkeyi ziyaret edecek turistler için 10 bin bedava dönüş bileti vermeyi düşündüğü bildirildi. Bedava bilet karşılığında ise turistlerden istenen tek şey döndüklerinde Japonya'da yaşadıkları deneyimi kaleme almaları.

Japon medyasında çıkan haberlere göre, bu uygulamanın Nisan 2012'den itibaren başlatılması düşünülüyor. Bu öneriyi hayata geçirmek için de Japon hükümetinin bütçe onayı gerekiyor. Japonya daha önce bu tür mali teşvikler yapmak konusunda isteksiz davranıyordu.

Ancak örneğin turizmde oldukça ileri seviyede bulunan Tayland, 2010'da ülkede çıkan olayların ardından duraksayan turizmi geliştirmek amacıyla ücretsiz sigorta imkanı sunmuş ve vize ücretlerini kaldırdığını açıklamıştı.

Birçok ülke de vatandaşlarına hala Japonya'ya gitmeleri konusunda tavsiyede bulunmuyor. Japon makamları, 12 milyon dolar civarında bir parayı sadece "radyasyon riski" gibi dedikoduları ortadan kaldırmak için ayırdı. Tokyo'daki 5 yıldızlı bir otelin müdürü olan Hiroo Nagasava, Tokyo'da hayatın artık normale döndüğünü ve yiyecek ile ulaşım konusunda hiçbir sıkıntı bulunmadığını söylüyor.

Ancak Nagasava'ya göre bu mesaj diğer ülkelere henüz ulaşmamış.

Japonya'daki deprem aynı zamanda diğer ülkelerin turizm gelirlerini de etkiledi. Turistik amaçlı yurt dışı gezilerde dünyada kişi başına en çok harcama yapan milletlerden olan Japonlar, deprem sonrasında gezi planlarını da erteledi veya iptal etti. Bu durumda, örneğin, Tayland'ın 650 milyon pound civarında bir turizm gelirinden olduğu tahmin ediliyor.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları