loading
close
SON DAKİKALAR

Bedesten dükkânların anahtar teslimi yapıldı

Bedesten dükkânların anahtar teslimi yapıldı
Tarih: 12.02.2012 - 09:19
Kategori: Özel Haberler

Işıklar, Selimpaşa Meydan Düzenlemesi kapsamında yıkılan eski belediye binasının altındaki dükkân sahiplerine, yeni düzenlenen bedesten çarşısından verdiği dükkânların anahtar teslimini gerçekleştirdi.

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Selimpaşa’da başlattığı yol ve meydan düzenlemeleri çalışmaları kapsamında yıkılan eski belediye binası altındaki dükkân sahiplerine yer sözü vermişti. Selimpaşalı esnafları mağdur bırakmayan Başkan Işıklar, meydan düzenleme çalışmaları kapsamında yapılan bedesten dükkânlardan 9 tanesinin anahtar teslimini gerçekleştirdi. 

Gerçekleşen anahtar teslim törenine; CHP Silivri İlçe Başkanı Hüseyin Şahin ve Yönetim Kurulu Üyeleri, CHP Silivri Belediye Meclis Üyeleri, Belediye Başkan Yardımcıları, Başkan Koordinatörleri, sivil toplum ve kamu kurumu temsilcileri, oda başkanları, mahalle konseyi üyeleri ve çok sayıda Selimpaşalı katıldı.

Selimpaşa halk toplantısı öncesinde düzenlenen teslim töreninde konuşma yapan Başkan Işıklar, esnafa hayırlı olsun dileklerini ileterek şunları söyledi; “Burada yerel AVM dediğimiz, büyük AVM’lere özenmeden, kendi sermayemizle, anahtarımızı verelim. Selimpaşa’da ne yapmak istedik? Belediyeyi teslim aldıktan sonra, hizmet sektörlerinin, turizmin, ticaretin ve tarihi dokuyu açığa çıkartarak gelişmesini sağlamak istedik. 

Silivri’yi değiştirip, dönüştürüp, geleceğiyle buluşturmak istiyoruz. Amacımız bu. 26 tane dükkânın bizim için sembolik bir anlamı var. Kan kaybeden esnafımızın, yok olmaya yüz tutmuş ticari ve ekonomik hayatın canlanması konusunda örnek, yol gösterici ve kolaylaştırıcı olacağız. Belediyelerin böyle bir görev, sorumluluğu olduğunu düşünüyoruz. 

Tüm mahallelerimiz bizim için aynı. Bu meydanları her mahallemizde göreceksiniz. Tek bir amacımız var, Silivri’yi aydınlık yarınlarına kavuşturmak, ticareti ve kalitesini yükselterek, zenginlik ve refahla buluşturma çabası için yapıyoruz. Demokrasinin sadece kitaplarda ve meclis salonlarında olduğunu zannedenlere de cevabımız şu olsun; demokrasi, bir yaşam kültürü, sokakta hemşeri bilincinin artması ve yaratılmış kent rantlarını herkese eşit olarak yansıtılmasıdır. Birilerinin cebine aktarmazsanız birilerine peşkeş çekmezseniz bunların hepsini yaparsınız. Bir hayale ihtiyacınız var bir hayliniz olacak ve onun peşinden koşacak cesaretiniz olacak, yüreğiniz olacak bizim Silivri’yi aydınlık yarınlara taşıma hayalimiz var onun peşinden koşacak cesaretimizde var.”

Anahtar teslim törenin ardından, Selimpaşa meydan düzenleme çalışmaları kapsamında yapılan kafeteryanın açılışı da gerçekleştirildi. Kokteyl ile devam eden açılış programında, katılımcılara ikramda bulunuldu.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları