loading
close
SON DAKİKALAR

'Bekar Odalarına Girilmeli'

'Bekar Odalarına Girilmeli'
Tarih: 11.02.2012 - 18:41
Kategori: Özel Haberler

Chp'li Tanrıkulu, Meclis'in "Bekar Odalarına" Girmesini İstedi...

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, İstanbul'un Fatih semtindeki bekar odasında çıkan yangında beş işçinin yanarak hayatını kaybetmesinin ardından, bekar evlerindeki yaşam koşullarının araştırılması için Mecliste araştırma komisyonu kurulmasını istedi CHP İstanbul milletvekili Sezgin Tanrıkulu, İstanbul'un Fatih semtindeki bekar odasında çıkan yangında beş işçinin yanarak hayatını kaybetmesinin ardından, bekar evlerindeki yaşam koşullarının araştırılması için Mecliste araştırma komisyonu kurulmasını istedi. 

Tanrıkulu, TBMM Başkanlığı'na sunduğu araştırma önergesinde, gelir adaletsizliğinden kaynaklanan iç göçe değinerek, "2012 yılı, küçük bir azınlık dışında, ülkemizin gençleri için işsizlik, göç, açlık ve hatta ölüm yılı olarak belirmeye başladı bile" dedi. Önergesinde, İstanbul'da kaldıkları bekar evinde yanarak hayatını kaybeden beş işçinin Diyarbakır'dan göç eden gençler olduğuna dikkat çeken Tanrıkulu, TÜİK verilerine göre 2009-2010 yılları arasında 10-24 yaş grubundan 15 bin 789 kişinin sırf Diyarbakır'dan göç ettiğini belirtti. Tanrıkulu, gayri resmi iç göç oranının çok daha vahim boyutlarda olduğunu ifade ederek, gençlerin bulundukları bölgelerde istihdam edilmesi için alternatiflerin tartışılması gerektiğini vurguladı. Gençlerin bulundukları bölgelerden ayrılarak büyük şehirlerin kenar semtlerindeki bekar odalarına sığınıp az ücretle çalıştığını ifade eden Tanrıkulu, TBMM bünyesinde kurulmasını istediği araştırma komisyonunun bu sorunu ayrıntılarıyla irdelemesini talep etti. Tanrıkulu gerekçesinde, "Gençlerimizi, çocuklarımızı büyük şehirlerin soğuk bekar evlerine sürükleyen, her türlü hastalık ve hatta ölümle karşı karşıya getiren ekonomik, siyasal ve sosyolojik koşulların irdelenmesi ve gençlerimizin sorunlarını çözmeye yönelik alternatiflerin üretilmesi elzem görünmektedir" dedi. 

Önergenin TBMM Genel Kurulunda kabul edilmesi halinde, komisyon üyesi milletvekilleri bekar odalarında kalan gençlerle görüşüp çalışma ve yaşam koşullarını irdeleyerek sorunlarının çözülmesi için alternatifler ortaya koyabilecek

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları