loading
close
SON DAKİKALAR

Belde A.Ş.'de toplu iş sözleşmesi

Belde A.Ş.'de toplu iş sözleşmesi
Tarih: 11.02.2012 - 19:52
Kategori: Sendika

Sosyal-İş Sendikası ile iki yıldır kimi hak konularında sorun yaşadığı Çankaya Belediyesi’ne bağlı Belde A.Ş. arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı

1994’te 12 Eylül yasakları delinerek ilk toplu iş sözleşmesinin imzalandığı Çankaya Belediyesi’ne bağlı Çankaya Belde A.Ş. ile Sosyal-İş Sendikası arasında iki yıldan bu yana devam eden kriz çözüldü, dün (12 Eylül) toplu iş sözleşmesi imzalandı. 2009’a kadar 9 dönem toplu iş sözleşmesi yapılmasına karşın Belde A.Ş.’nin açtığı yetki davası nedeniyle yasal süreç başlatılamamıştı. Belde A.Ş.’nin açtığı davadan geri çekilmesi üzerine toplu iş sözleşmesinde anlaşma sağlandı. 

Dün Vedat Dalokay Nikah Salonu’nda gerçekleştirilen imza törenine Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, belediye meclis üyeleri, Belde A.Ş. ve Sosyal-İş Sendikası yöneticileri katıldı. Sözleşme sonucunda 650 işçi, ücret artışının yanı sıra ikramiye ve sosyal haklar alanında yeni kazanımlar elde etti. 

Tanık’tan taşeron vurgusu 
İmza töreninde konuşan Bülent Tanık, şirkete bağlı işçilerin çok zor şartlarda çalıştığını, norm kadro uygulaması nedeniyle belediyeye işçi ve memur alımlarında kısıtlamalarla karşılaştıklarını belirtti. Belediyelerin taşeronlaştırmaya zorlandığını ifade eden Tanık, işçilerin belirsiz bir patrona güvencesiz koşullarda çalıştığı taşeron sistemini tercih etmediklerini, belediye şirketlerine ağırlık verdiklerini dile getirdi. Tanık, Kamu İhale Kanunu’na karşın işçilerin güvenceli ve sendikalı olmasına önem verdiklerine de dikkat çekti. 

’İşçi sınıfını susturamayacaksınız’ 
Sosyal-İş Sendikası Genel Başkanı Metin Ebetürk de ilki 1994’te yapılan toplu ilk sözleşmesinin yasaları aştığını hatırlattı ve imza gününün de 12 Eylül olduğuna dikkat çekti. İşçi sınıfının darbeyle, topla, tüfekle, işkenceyle susturulmaya çalışıldığını ama başarılamayacağını ifade eden Ebetürk, işçilere mücadelelerinden ötürü teşekkür etti. 

Ardından Belde A.Ş. işçilerinin alkışları arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı. 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları