loading
close
SON DAKİKALAR

Belediye Başkanı eyleme engel oldu

Belediye Başkanı eyleme engel oldu
Tarih: 12.02.2012 - 02:40
Kategori: Sendika

KESK ve sağlık örgütlerinin çağrısı ile tüm Türkiye’de 21 Aralık tarihinde kamu emekçileri greve çıkmıştı.

KESK ve sağlık örgütlerinin çağrısı ile tüm Türkiye’de 21 Aralık tarihinde kamu emekçileri greve çıkmıştı. Aydın’da da Tabip odası, Diş hekimleri Odası, SES Aydın Şubesi, Türk Sağlık-Sen Aydın Şubesi tarafından oluşturulan Aydın Sağlık Platformu Aydın Atatürk Meydanı Sulu Park önünde miting ve sağlığın ruhuna lokma dökmek için yer tahsisi başvurusu, üç kez yazılı olarak yapılmış, yapılan yazılı başvuruların alındığı Belediye Başkanın sekreteri tarafından teyit edilmiştir. Ancak Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Sulu Parkın lokma dökümü için Sağlık Platformuna verilemeyeceği SES Aydın Şube Başkanına ifade edilmiştir.

Aydın Tabip Odası tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Daha önce kamuoyunun yakından bildiği isimlere, belirli kişilere lokma dökmek için verilen alanın; demokratik hakkımızı kullanmamız yönünde Belediye Başkanı tarafından verilmemiş olması dört kuruluşta hayal kırıklığı yaratmıştır’’denildi. 

Eylem günü belediye zabıtalarının engel çıkarması Sağlık Platformunun sözcüsü Tabip Odası Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Eralp Atay tarafından, “Lokma dökümü için bu alanı vermeyen belediye başkanının anti demokratik tavrını kınıyoruz” denilerek protesto edilmişti.

Aydın Tabip Odası Yönetim Kurulu Aydın Aypet Restaurantta basın emekçileriyle bir araya geldi. Aydın yerelinde çalışan otuz basın çalışanın katıldığı yemekte, 2011’de oda faaliyetlerinin halka duyurulmasından önemli görevler üstlenen basına teşekkür edilerek aynı ilgi ve katkının 2012’de devam etmesi istendi. 

Yemekte konuşan Oda Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Eralp Atay, “Diğer oda başkanlarıyla görüşüyoruz, Tabip Odamız herkesin çekindiği bir ortamda mücadele yürütüyor. Çıkarılan KHK’lerle 2012 sağlık için zor bir yıl olacak, devlet hastaneleri birer işletme dönüşecek, CEO’lar tarafından yönetilecek. Bu uygulama Kayseri’de başlatıldı. Kayseri’de vergi dairesi müdürü kamu hastanelerinin müdürü oldu. Hastaneler A,B,C,D,E diye sınıflandırılacak, parası olan A, yoksullar E sınıfı hizmet alacak” dedi. Hem sağlık çalışanları, hem de halk için sağlıkta yıkımın devam edeceğini belirten Atay, bu yıkımı durdurmanın yolunun emek mücadelesinin yükseltilmesiyle mümkün olabileceğini söyledi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları