loading
close
SON DAKİKALAR

Belediye başkanına randevu vermeyen rektör: Hiç zamanım yok

Belediye başkanına randevu vermeyen rektör: Hiç zamanım yok
Tarih: 09.01.2020 - 17:51
Kategori: Yurt

Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı'nın kendisine randevu vermediği gerekçesiyle eleştirdiği Demokrasi Üniversitesi Rektörü Bedriye Tunçsiper, randevu vermeme nedenini yoğun temposuna bağladı.

Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı'nın ilçeye üniversite kazandırılması için görüşmek istediği fakat randevu alamadığını söylediği Demokrasi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper kendisini, "Çok yoğun bir tempo içindeyim. Hiç zaman yok. Bir yılı kapatıyoruz" diyerek savundu.

Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, İzmir Demokrasi Üniversitesi'nin yeni açılacak Meslek Yüksek Okulu (MYO) için ilçede bulanan 3 binayı tahsis etme kararı almış, önerge meclisten oy birliği ile geçmişti.

Üniversitenin ilçeye kazandırma sürecinde Demokrasi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper’den randevu taleplerine geri dönüş olmadığını belirten Karakayalı, “Üniversitenin kurulması için mecliste hep birlikte karar verdik oy birliğiyle geçti. Karar meclisten çıkmasının ardından yaklaşık 3 aydır Sayın Rektör’ümüzden randevu talep ediyorum. Şimdiye kadar geri dönüş almadım. Burada bir çağrım olacak. Bu iş için hep beraber çalışalım. Arzumuz şudur; Kendileri de eğitim için bir yarar sağlamak isterlerse, Cumhur İttifakı içerisinde bulunan ilçe başkanlarımız Rektör’ümüzden bir randevu talep edip görüşsünler” diye konuştu.

REKTÖRDEN AÇIKLAMA: HİÇ ZAMANIM YOK

Kemalpaşa Belediye Başkanı Kayalı'nın iddialarına ilişkin Gündeme Bakış’a konuşan Demokrasi Üniversitesi Rektörü Tunçsiper, "Çok yoğun bir tempo içindeyim. Hiç zaman yok. Bir yılı kapatıyoruz. Yeni bir yılın hazırlığı var. Üniversite kurulması hemen apar topar olacak bir şey değil. Sakin sakin üzerinde çalışılacak bir konu. Alt yapı hazırlığının yapılması lazım. Randevu çözülür. Enerjimizi iş yapmaya harcayacağız. Biz genç, dinamik bir üniversiteyiz. Önce İzmir’e, ülkemize, insanlığa yönelik güzel çalışmalara yoğunlaşacağız” şeklinde konuştu.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları