loading
close
SON DAKİKALAR

Belediye başkanları eylemde

Belediye başkanları eylemde
Tarih: 24.07.2012 - 18:46
Kategori: Dünya

İtalya'da belediye başkanları, hükümetin kısa bir süre önce açıkladığı tasarruf paketini protesto etti...

Başkentin Sant'Andrea della Valle meydanında sabah saatlerinde bir grup belediye başkanı ve yargı mensubu, hükümetin açıkladığı 3 yılda toplam 26 milyar Avro tasarruf öngören yeni paketin, yerel yönetimleri zor durumda bırakacağını belirterek, protesto etti.

Ulusal Belediyeler Birliği'nin (ANCI) düzenlediği mitinge katılan Roma Belediye Başkanı Gianni Alemanno, sağ-sol fark etmeksizin her kanattan belediye başkanının bugün Roma'da toplandığını ifade ederek, ''Hükümetin bu kesintileri bize yardımcı olmuyor. Kesintiler nedeniyle yerel vergilerin artma riski ya da servislerde kesintiye gitme riski var'' diye konuştu.

Alemanno, tasarruf kararnamesinde düzeltme yapmak için gereken diyalog fırsatlarının olduğunu dile getirerek, ''Onlar bu işte belediyelerin de sorumluluk sahibi olduğunu bilmeliler. Onlardan daha fazla saygı bekliyoruz'' dedi.

İtalya'da, belediye başkanlarının protesto ettiği, ''Spending Review'' ismiyle anılan ve 2012 yılı için 4,5 milyar, 2013 için 10,5 milyar ve 2014 için de 11 milyar Avro'dan oluşan toplam 26 milyar Avroluk öngören paketin, bu hafta içinde Senato'nun gündemine gelmesi,ardından da Temsilciler Meclisi'nde görüşülmesi bekleniyor.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları