loading
close
SON DAKİKALAR

Belediye İş'ten Çalışma Bakanlığı'na 'toplu sözleşme' çağrısı

Belediye İş'ten Çalışma Bakanlığı'na 'toplu sözleşme' çağrısı
Tarih: 25.02.2020 - 17:46
Kategori: Sendika

Belediye İş Sendikası'na üye olan İBB çalışanı işçiler toplu sözleşme haklarının engellenmesi nedeniyle bugün basın açıklaması yaptı.

Belediye İş Sendikası'na üye olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi çalışanları ve İBB'ye bağlı İSTON A:Ş ve İSBAK A.Ş çalışanları Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın toplu iş sözleşme talebine yanıt vermesi için basın açıklamasında bulundu.

Belediye İş Sendikası yöneticileri ve işçiler İŞKUR - İstanbul Çalışma ve iş Kurumu İI Müdürlüğü önünde yaptıkları açıklmada;

Hizmet-İş Genel Başkan yardımcısının Bakanlık yetkililerini baskı yaparak yetki tespit yazısını engellediği kulağımıza geliyor,
Bu söylentiler doğru mu? Doğru değilse neden 6 dakikada çıkacak yetki tespit yazısı 4 aydır çıkmıyor?
Yasalar, yargı kararları uygulamalar bu kadar açıkken elinizi tutan kim?

Bakanlığı kim yönetiyor?

Bakan mı? Yoksa Hizmet-İş mi? Bir kez daha sizi hukuka, hakka vo hakkaniyete davet ediyoruz. Çünkü bugün ayaklar altına aldığınız hukuk yarın size de lazım olacak.

Değerli arkadaşlar,

Bizim süt kadar temiz ve ak olan toplu sözleşme hakkımızın bakanlıktan çıkmasını engelleyenler, bizleri yasal hakkımızı almak için sokağa çıkmaya, eyleme zorlayan emek düşmanlarıdır. Buradan bir kez daha uyarıyoruz. Akıllı Olun. Haddinizi aşmayın. Yasal hakkımıza el uzatıp, sabrımızı daha fazla taşırmayın. Biz yumuşak başlıysak uysal koyun değiliz. Bunu da herkes bilsin.
Bir yanağımıza vurulunca, öbür yanağımızı uzatmamızı da kimse bizden beklemesin. Herkes bizim sendika seçme hakkımıza da. Anayasal toplu sözleşme hakkımıza da saygı duymayı öğrensin. Herkes demokratik tercihlerimizi hazmetmeyi öğrensin.
Eğer akıllı olmaz, toplu sözleşme hakkımızı engelleyip, çoluk çocuğumuzun nafakasına el uzatır, göz koyarsanız; Ekmeğimize uzanan elleri kırmasını da, çocuklarımızın nafakasına yan gözle bakanların gözlerini oymasını da çok iyi biliriz.

Değerli arkadaşlar,

Bugün burada İŞKUR - İstanbul Çalışma ve İş Kurumu İI Müdürlüğü önündeyiz. Eğer bu haklı feryadımız karşısında bir kez daha kulaklar sağır, gözler kör olursa, kimse bizden susup oturmamızı beklemesin. Yetki tespitimizi kendi ellerimizle bakanlıktan almak için binlerle Ankara yollarına düşeriz. Şunu aklınızdan çıkarmayın. Ankara yollarına düştüğümüzde, Ankara'dan yetki tespitimizi almadan dönmeyiz. Biz kimseden şefaat beklemiyor, hakkımız olanı istiyoruz.
Yaşasın İşçilerin Birliği,
Yaşasın Örgütlü Mücadelemiz" denildi.

Belediye İş sendikası ve üyeleri basın açıklaması sonrası olaysız dağıldılar...

 

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları