loading
close
SON DAKİKALAR

Belediyede yolsuzluk iddiası

Belediyede yolsuzluk iddiası
Tarih: 13.02.2012 - 00:39
Kategori: Siyaset

Manisa'nın Kula İlçesi'nde, Belediye Başkanı AK Parti'li Selim Aşkın'ın ihaleye fesat karıştırıp usulsüz alım yaptığı iddia ediliyor.

Kula Belediye Başkanı AK Parti’li Selim Aşkın’ın, "Kent Meydanı Düzenlemesi", "Kent Ormanı", "Spor Salonu Satışı" ile "Araç Kredisi Alımı ve Bina Terfisi" ihalelerinde usulsüzlük yaptığını iddia eden, belediye meclis üyelerinden AK Parti’li İsmail Odabaşıoğlu, Ahmet Mutaf, CHP’li Recai Öz, MHP’li Mehmet Karaayak, Faik Şentürk, DP’li Aytekin Şadan, Erol Saçlı, Vedat Yılmaz ile Himmet Çakal hazırladıkları dilekçeyi Ankara’daki ilgili kurum ve kuruluşlara gönderdi.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Kula Belediyesi DP’li Meclis üyesi Aytekin Şadan, usulsüzlük olduğu öne sürülen konularla ilgili dilekçe ve belgelerin, başta Cumhurbaşkanı Abdullah Gül olmak üzere, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İçişleri Bakanlığı, İçişleri Teftiş Kurulu Başkanlığı, Etik Kurulu, AK Parti Genel Merkezi, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile Manisa milletvekillerine gönderildiğini söyledi. Şadan, usulsüzlük iddiaları üzerine AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi’nin inceleme başlattığını kaydetti. 

Şadan, "Sayın Tanrıverdi gönderilen dilekçeyi hemen işleme koymuş. İddiaları araştırması için partisinin milletvekili Muzaffer Yurttaş’ı görevlendirdi. Tanrıverdi, Yurttaş ve beraberindeki 4 milletvekilinin ilçeye gelerek araştırma yapacağını söyledi. Biz, gerçeklerin biran önce ortaya çıkmasını ve suçluların cezalandırılmasını istiyoruz" dedi.

İddiaların belgelerinin mevcut olduğunu öne süren Şadan, "Her şey ortada. İçişleri Bakanlığı’nın, Kula Belediyesi’ne müfettiş göndererek konuyu detaylı bir şekilde araştırması gerekiyor. Başkan Selim Aşkın’ın keyfi icraatları hem belediyemize hem de devletimize zarar veriyor" diye konuştu. AK Parti’yi karıştıran yolsuzluk iddialarını araştıran Milletvekili Muzaffer Yurttaş, "Sözü edilen belgeler bize de geldi. Konuyu derinlemesine araştırıyoruz. Sonuca göre hareket edeceğiz. Şu anda iddialar hakkında net bir cevap vermek yanlış olur. Bize ulaştırılan belge ve bilgiler üzerine parti olarak inceleme başlattık. En geç üç gün içerisinde kamuoyuna bilgilendirici açıklamayı yaparız" dedi. Öte yandan MHP Manisa Milletvekili Sümer Oral, "İddialar önemli. Bu konu gereken mercilere iletilmiş, mutlaka gerekli inceleme yapılacaktır. Yorum yapmak yanlış olur. Bu konuyu kimsenin kapatması mümkün değil" diye konuştu. İddialarla ilgili daha sonra konuşacağını belirten Kula Belediyesi Başkanı AK Parti’li Selim Aşkın ise açıklama yapmadı. 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları