loading
close
SON DAKİKALAR

Belediyenin Enver Aysever'e ödeyeceği atölye ücreti tartışma yaratmıştı, Tunç Soyer ihaleyi iptal etti

Belediyenin Enver Aysever'e ödeyeceği atölye ücreti tartışma yaratmıştı, Tunç Soyer ihaleyi iptal etti
Tarih: 16.03.2021 - 15:25
Kategori: Gündem

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, gazeteci Enver Aysever’in “Yaşam Boyu Eğitim Projesi” kapsamında vereceği okur yazarlık atölyesi ödenecek miktar üzerinden çıkan tartışmalar sonrasında hizmet alım ihalesinin iptali için talimat verdiğini duyurdu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Yaşam Boyu Eğitim Projesi kapsamında okuryazarlık eğitimi verme kararının ardından gazeteci Enver Aysever ile anlaşmıştı. Bazı basın organlarında çıkan haberlerde İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin düzenleyeceği okuryazarlık atölyesi için, sadece Enver Aysever’in eğitimci olacağı sözleşme bedeli 238 bin 500 lira olan bir ihale düzenlediği iddia edilmişti.

Enver Aysever, konuya ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yapmış, açıklamada "İhale ve sözü edilen meblağ ile ilgim yoktur. 9 aylık atölye tamamlanınca faturalı olarak telif ödemesi yapılacaktır. Defterldrim denetime açıktır" demişti.

Aysever'in ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi de bir açıklama yayınlamış, Açıklamada, "9 aylık eğitim programı için belediyemiz tarafından yapılacak ödeme miktarı 90 bin TL’dir" denilmişti.

Tunç Soyer'den ihalenin iptali için talimat 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de belediyenin açıklamasının ardından sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Soyer, "Gazeteci Yazar Enver Aysever’le Yaşam Boyu Eğitim başlıklı hizmet alımı anlaşmasının ihale süreci konusunda Belediyemiz adına açıklama yapılmıştır. Kamuoyunda oluşan hassasiyete kayıtsız kalmam mümkün değildir. Sözkonusu ihalenin iptal edilmesi talimatını verdim. Saygılarımla" ifadelerini kullandı.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları