loading
close
SON DAKİKALAR

Belgesel yarışmasına başvurular başladı

Belgesel yarışmasına başvurular başladı
Tarih: 24.06.2012 - 12:03
Kategori: Kültür & Sanat

''13. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali'' kapsamındaki belgesel film yarışmasına başvuruların 30 Ağustos'ta sona ereceği bildirildi...

Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, ''Ahşap İşçiliği ve Ahşap Ustalığı'' temasıyla 21-23 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek festivalin en önemli etkinliğinin belgesel film yarışması olduğunu söyledi.

Uluslararası nitelik kazanan festivalle belgesel sinemacılığı geliştirmeyi, koruma kültürünü öne çıkarıp gelecek kuşaklara aktarmayı amaçladıklarını anlatan Aksoy, şunları kaydetti: ''Dünya miras listesinde yer alan Safranbolu'da düzenlenen festival sayesinde 10 bin belgesel film arşivi oluştu. 

Belgesel film festivaliyle özelde Safranbolu, genelde Türkiye'de bulunan kültürel değerlerin geleceğe miras olarak taşınması konusunda gerekli duyarlılığı sürdürmeyi hedefledik. Oluşan film arşivini Süha Arın Kültür ve Sanat Merkezi'nde koruyoruz. Bu yıl yapılacak yarışmaya başvurular yaklaşık 2 ay önce başladı. 30 Ağustos'a kadar yoğun katılım bekliyoruz.''

Festivalin sadece belgesel filmle sınırlı olmadığını, her yıl belirledikleri temalarla korumacılık alanında çalışmalar yaptıklarını anlatan Aksoy, ''18 ve 19. yüzyıl ile 20. yüzyıl başlarında yapılan yaklaşık iki bin konağın koruma altında olduğu ilçemizde restore edilmesi gereken yapılar var. 

Festivalde 'Ahşap İşçiliği ve Ahşap Ustalığı' temasını özellikle belirledik. Tarihi orijinal haliyle korumak ve restore etmek çok önemli. Biz Safranbolu'da bunu başardık. Düzenleyeceğimiz paneller ve etkinliklerle de buna dikkat çekmeyi sürdüreceğiz'' dedi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları