loading
close
SON DAKİKALAR

'Beni eşim bıçakladı'

'Beni eşim bıçakladı'
Tarih: 24.02.2016 - 13:38
Kategori: Kadın

37 yaşındaki Hediye Yazıcı, 5 yaşındaki kızının gözleri önünde boğazı kesilerek öldürüldü.

Bir koca dehşeti daha... 37 yaşındaki Hediye Yazıcı, 5 yaşındaki kızının gözleri önünde boğazı kesilerek öldürüldü.
Sokak ortasında küçük kızın korku dolu bakışları arasında vahşice katledilen Hediye Yazıcı’nın son sözleri “Beni eşim bıçakladı” oldu. 3 çocuk annesi Yazıcı’nın yardımına çevredeki vatandaşlar koştu ancak ağır yaralanan kadın olay yerinde hayatını kaybetti.

Türkiye’nin kanayan yarası kadın cinayetleri bir türlü bitmek bilmiyor… 3 çocuk annesi Hediye Yazıcı, sokak ortasında kocası tarafından boğazı kesilerek öldürüldü.

Hediye Yazıcı’nın, eşinden sürekli şiddet gördüğü için boşanma davası açtığı ortaya çıkarken, daha önce de eşini elinden bıçakladığı için halen yargılanan Ömer Yazıcı hakkında ‘ağırlaştırılmış ömür boyu’ hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Diyarbakır’da 10 Ağustos günü sokak ortasında bir kadını bıçaklayan Geçici Köy Korucusu Ömer Yazıcı, vatandaşlar tarafından yakalanarak dövüldü. Vücudunun çeşitli yerlerinden ve boğazından bıçaklanan Hediye Yazıcı olay yerinde yaşamını yitirirken, yediği dayak sonucu yaralanan Ömer Yazıcı hastaneye kaldırıldı.

Polisteki ifadesinde eşini bıçakladığını kabul eden Ömer Yazıcı, tutuklama talebiyle çıkarıldığı nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’nde suçlamaları reddetti. Eşini başka bir kişinin bıçakladığını öne süren şüpheli tutuklanırken, daha önce de eşini elinden bıçakladığı için halen yargılandığı anlaşıldı.

SÜREKLİ ŞİDDET GÖRDÜĞÜ İÇİN BOŞANMA DAVASI AÇMIŞ

Araştırmada Hediye Yazıcı’nın sürekli şiddet gördüğü için boşanma davası açtığı, hakkında koruma kararı verildiği, kocanın ise mahkeme kararıyla evden uzaklaştırıldığı belirlendi. Hediye Yazıcı’nın yakınları, kadının çok uğraştırıcı olduğu için, koruma kararı bittikten sonra yeniden aldırmak için bir daha başvurmadığını söyledi.

Cinayeti soruşturan savcılık, sanık Ömer Yazıcı hakkında ‘Eşi kasten öldürmek’ suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis istemiyle iddianame hazırladı.

YERDEYKEN DE BIÇAKLAMIŞ

İddianamenin kabul edilmesinin ardından sanık Ömer Yazıcı’nın tutuklu yargılanmasına Diyarbakır 3′üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlandı. Tanık olarak ifadesi alınan M.N.A. evinin balkonundan cinayeti gördüğünü belirterek, “Kadın bir erkekle tartışarak yürüyordu. Tartışma devam ederken adam bıçağı çıkardı. Bunun üzerine 155′i aradım. 6-7 bıçak darbesi vurduktan sonra kadın yere düştü. Yerdeyken de 3- 4 bıçak darbesi vurdu” dedi.

ÖLMEDEN ÖNCE SON SÖZLERİ

Diğer tanık L.D. ise bir kadın ve erkeğin tartıştıklarını belirterek şöyle ifade verdi:

“Kadın adamı iteledikten sonra, adam bıçağı çıkardı. Sol kolundan başlayarak değişik yerlerine bıçak vurdu. Bağırmaya başladım ve kadının yanına gittim. ‘Kızım ismin ne, kim yaptı, neden seni bıçakladı?’ diye sordum. Kadın ise ‘İsmim Hediye, beni eşim bıçakladı’ dedi. Sonra iki genç gelip atletlerini çıkardı. Ben de boğazına ve diğer yaralarına bastım. Ancak kan bir türlü durmuyordu.”

KADININ ÖĞRETMEN KARDEŞİ: ABLAMI İSTANBUL’A GETİRECEKTİM

Yargılama sırasında SEGBİS sistemi ile ifadesi alınan Hediye Yazıcı’nın kardeşi E.Y., öğretmen olarak İstanbul’da görev yaptığını belirterek, “Ablamı 3 çocuğu ile birlikte eşinin zulmünden korumak için İstanbul’a getirmek istedim. Uçak biletlerini bile almıştım” dedi.

‘BAŞKASI BIÇAKLADI’ SAVUNMASI

Sanık Ömer Yazıcı ise olay günü eşi ve çocuklarını almaya gittiğini belirterek kendini şöyle savundu:

“Eşim boşanma davası açmıştı. Ancak ben boşanmak istemiyordum. Olay günü eşimi sokakta gördüğümde bir şahıs cebini kurcalıyordu. Ben bu kişiyi kovalamaya başladım. Bu sırada 4- 5 kişi üzerime saldırdı. Odun ile bacağıma vurdular. Gözümü açtığımda cezaevindeydim. Eşimi öldürmedim. Marketten çıkarken bir kişi eşimin elindeki telefonu almaya çalıştı. Eşim direnince elinden bıçakladı. Ben polise eşimi bıçakladığımı söylemedim. Bir kaç kişi eşimi ve beni öldürmeye çalıştı.”

DHA

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları