loading
close
SON DAKİKALAR

Berat Albayrak: 318 firma konkordatodan çıktı

Berat Albayrak: 318 firma konkordatodan çıktı
Tarih: 06.03.2019 - 11:36
Kategori: Ekonomi

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, konkordato müracaatlarının yüzde 50-70 oranında azaldığını belirterek "Toplam 318 firma konkordatodan çıktı" dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Kocaeli Ticaret Odası tarafından düzenlenen toplantıda ekonomideki gelişmelere dair açıklamalarda bulundu.

Berat Albayrak'ın açıklamaları şöyle:

"-Enflasyon son 6 ayın en düşük seviyesine inerek yüzde 20'nin altına geriledi. Özellikle tanzim satışlarla gıda fiyatlarındaki spekülatif fiyatlamayı önledi.

Özellikle bunun altını çizmemiz lazım, çekirdek enflasyonun gerilemesi ÜFE'deki düşüşle birlikte enflasyondaki düşüş trendinin tüm paydaşlarca kabul edilmesini sağlamıştır.

- Yapısal adımlarla birlikte yılın 2. yarısında çok güçlü neticeleri göreceğiz. Çok net ifade ediyorum, 2019 yılının enflasyonu hedef enflasyonumuzun çok altında gerçekleşecek. Maliyetler çok hızlı bir şekilde düşecek.

- Sadece kobilerimiz için 20 milyar liralık hazine destekli paketin ardından 2. paketi devreye aldık. Hizmet sektörü için de gerekli adımları atacağız.

- Şirketlerin iflastan kaçınmak ve borçlarından kurtulmak için girdiği konkordato süreci bankaların yapılandırma faaliyetiyle birlikte konkordatoda da dengelenme başladı.

- 7 bankayla birlikte konkordatolu firmaların mali durumu analiz edilip, borç ödeme niyetleri de araştırılarak mali durumlarına en uygun çözümler bulunmaya başladı. Alacaklı bankalarla kredi yapılandırma sürecine hız kazandırıldı. Diğer tüm bankalar da bu sürece katıldı. Yüzlerce firmayla müzakere süreci tamamlandı. Toplamda 318 firma konkordatodan çıktı, böylece 5.4 milyar liralık krediyi konkordatodan çıkardık. Mart nisan ayı gibi toplam 10 milyar liralık bir paket konkordatodan çıkmış olacak.

- Konkordato müracaatları ocak şubat ayında yüzde 50'den fazla azalma gösterdi."

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları