loading
close
SON DAKİKALAR

Berat Albayrak, 'çok beklersiniz' demişti, dolar 5.84'e yükseldi!

Berat Albayrak, 'çok beklersiniz' demişti, dolar 5.84'e yükseldi!
Tarih: 23.03.2019 - 08:27
Kategori: Ekonomi

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, 19 Mart'ta Trabzon'da yaptığı açıklamada, "Ağustos-Ekim aylarında dolar toplayanlar şimdi kara kara düşünüyor. Doların yükselmesini çok beklersiniz. Hele ki seçimden sonra daha çok beklersiniz" demişti. Açıklamadan sonraki üç günde dolar, 5,48'den 5,84'e yü...

Türkiye ile ABD arasında yaşanan S-400 geriliminine ABD Başkanı Trump'ın Golan Tepeleri çıkışı da eklenince, TL'nin dolar karşısndaki değer kaybı, 3 günde 40 kuruşu geçti. Ocak ayından buyana en yüksek seviyeye ulaşan dolar/TL gece yarısı 5,84'ü gördü.

Doların, TL karşısındaki hızlı tırmanışı Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın 3 gün önce yaptığı konuşmasını akıllara getirdi. Albayrak, Trabzon'da iş insanlarıyla buluşmasında yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullanmıştı:

"Dolar artacak ekonomik kötüye gidiyor diyen 2 kesim var. Birincisi malum siyasi motivasyonla karalama, iletişim ve algıyla kötücül bir söylemle seçime giderken manipüle etmeye çalışan bir kesim, bunu biliyoruz. İkincisi ise ağustos, eylül, ekim aylarında 6-7 liradan döviz ve altın alıp, altın ve dolar yükselince pahalıya satarız diyenler. Sonra ne oldu? Dolar düştü 5 liraya. Şimdi bunlar kara kara düşünüyor. Bir kriz çıksa da, füzeler yağsa da dolar yükselse de biz satsak da kar etsek. Çok beklersiniz. Seçimden sonra daha da çok beklersiniz."

Dolar bu sabah itibariyle 5.76 seviyesinde seyrediyor.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları