loading
close
SON DAKİKALAR

'Berat Albayrak dolar kuruna müdahale etti, TÜİK milli gelirdeki azalmayı 16 milyar dolar eksik gösterdi'

'Berat Albayrak dolar kuruna müdahale etti, TÜİK milli gelirdeki azalmayı 16 milyar dolar eksik gösterdi'
Tarih: 12.03.2019 - 16:01
Kategori: Ekonomi

Ekonomist Mustafa Sönmez, TÜİK'in dolar kurunu 10 kuruş eksik hesapladığını, milli gelirdeki azalmayı 16 milyar dolar eksik yazdığını söyledi.

Ekonomist Mustafa Sönmez, TÜİK'in milli gelirdeki azalmayı 16 milyar dolar eksik hesapladığını, dolar kurunun eksik hesaplanması talimatının Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'tan geldiğini kaydetti.

Twitter hesabından TÜİK'in verileriyle açıklamalar yapan Sönmez, "TÜİK'in Damat müdahalesine direneceği umulurdu. Parasına muhtaç olduğunuz dünyaya rezil olmak var sonunda. Ama, dolar kurunu 4.82 yerine 4.72 alarak rezilliği göze almışlar ifadelerini kullandı.

Mustafa Sönmez'in paylaşımları şöyle:

"Ortalama dolar kurunu 2018 için 10 krş eksik almış görünenTÜİK, milli gelirdeki 66 milyar$'lık azalmayı 16 milyar $ saklamış görünüyor. Kişi başına gelir de bu durumda 270 $ abartılı gösteriliyor, @tuikbilgi hemen açıklama getirmeli. TCMB ort dolar kuru neden dikkate alınmadı?

TÜİK'in 2018 dolar kurunu 10. krş eksik alarak 2018 GSYH da azalmanın 16 milyar $ daha eksik görünmesine yol açan yanlışını hemen düzeltmesini bekliyoruz Tabii "yanlış" ise:)) Aksi taktirde bir damat müdahalesi olarak okunur. Bu da yeni bir skandal olur Dünyaya rezil olursunuz.

2017'ye kadar TCMB ort. dolar kurunu dikkate alan TÜİK, ne akla hizmetse bu yıl ort. kuru 10 krş eksik alıp, kişi başına gelirde düşüşü de kişi başına 269 dolar saklamış bulunuyor. @tuikbilgi hemen düzeltin, yoksa damat manipülasyonu olarak anlar dünya, rezil olursunuz.

TÜİK'in Damat müdahalesine direneceği umulurdu. Parasına muhtaç olduğunuz dünyaya rezil olmak var sonunda. Ama, dolar kurunu 4.82 yerine 4.72 alarak rezilliği göze almışlar. Son Ç.. %3 küçülmesi de manipülasyon kokuyor. Betam,TÜSİAD en iyimser olarak %3.8 küçülme bekliyorlardı.

TÜİK’in içinden gelen duyumlara göre kurum, bu rezaletle çalkalanıyor. Eksik dolar kuru talimatının Damattan geldiği saklanmıyor. Müdahale kurla sınırlı değil. Önceki çeyreğin büyüme hızının 1.8 e çıkarılması, tarım ve hizmetler büyüme oranı hesaplarında büyük tutarsızlıklar var."

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları