loading
close
SON DAKİKALAR

Berat Albayrak: Kur, faiz, enflasyon atağını püskürttük

Berat Albayrak: Kur, faiz, enflasyon atağını püskürttük
Tarih: 09.01.2019 - 11:58
Kategori: Ekonomi

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Ankara'da MÜSİAD 9. Genişletilmiş Başkanlar Toplantısı'nda konuştu.

Albayrak'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"-Türkiye ekonomisi her geçen gün, ağırlık ve etkinliğini artırmaya devam etmektedir. Zamanında attığımız kararlı adımlarla ekonomide normalleşmeye başladık. Belirttiğimiz hedeflere yönelik yapmamız gerekenler ekonomideki kırılganlıklarımızı azaltmak başta olmak üzere ekonomimizi finansal şoklara karşı çok daha güçlü kılmak olacaktır. Döviz kurunda yüzde 20'ye yakın oranda iyileşme kaydettik. Türk lirası pozitif ayrıştı CDS'lerde 230 puan gerileme ile ciddi pozitif gelişme gösterdik. Sıkı maliye politikası sürdürmekte kararlıyız.

Ticaret Bakanlığımız açıkladığı verilere göre ihracatımız 168,1 milyar dolar ile en yüksek ihracat rakamına ulaştı. Yıllıklandırılmış cari açık yıl sonu itibariyla 20 milyar dolar olarak gerçekleşecek. Cari açığın milli gelire oranı ise yüzde 3'lerde bir oranda yılı tamamlayacak. Türkiye 3. çeyrekte tüm beklentilerin aksine pozitif büyüme gösterdi. Kur, faiz ve enflasyon atağını püskürttük.

Birileri sürekli negatif algıyı hakim kılmaya çalışıyor. Hiçbir şekilde YEP'TE ortaya koyduğumuz hedeflerden taviz vermek yok. Merkez Bankası'ndan, Hazine'ye 37 milyar lira gelecek. Ekonomide güzel şeyler oldukça kimlerin rahatsız olduğunu da biliyoruz.

Özellikle düzenli sosyal yardım alan ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın aylık 150 KW/S temel tüketim ihtiyaçlarını devlet karşılayacak. 80 TL'ye kadarını devlet ödeyecek. Kredi paketimiz. Düşük faizlerle ödemeyenlere destek.

Halkbank üzerinde 22 milyar TL'lik kredi paketimiz 350 bin esnafımıza büyük bir destek olarak açıklandı. İş adamlarımıza yüzde 5'lerde kullanılacak esnaf paketi desteğimizi sağlayacağız.

16 yıldır bu millet yetkili Cumhurbaşkanımız liderliğinde AK Parti'ye vermektedir. Tüm bu açıklanan süreçlerle ekonomimiz çok daha güçlü adımlarla ilerliyor. Toplumun her kesimini sevindiriyoruz. Ticari alacak sigortası ile satıcı firma KOBİ ile alıcı arasında alacakların ödenmeme riskine karşı teminat sağlayan bu yapıyı devreye aldık.

Tüm sigorta şirketleri bankalar, KOBİ'ler faydalanacak. İlerleyen aşamada cirosu 125 milyon TL'ye kadar olanlar dahil edilecektir. Devlet destekli bu sigorta ile garanti altındadır."

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları