loading
close
SON DAKİKALAR

Bergama'da işten çıkarılan 3 kadın işçiye Tunç Soyer’den destek

Bergama'da işten çıkarılan 3 kadın işçiye Tunç Soyer’den destek
Tarih: 18.02.2020 - 12:15
Kategori: Yerel

İzmir’in Bergama İlçesi’nde, AKP’li belediye başkanı Hakan Koştu’nun işten çıkardığı 3 kadın işçiye, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’den destek geldi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Bergamalı muhtarlarla İZBETON’a ait şantiyenin toplantı salonunda bir araya geldi. Toplantı öncesi ise Soyer’i Bergama Belediyesi’nde işten çıkarılan 3 kadın, Nazlı Deniz Tan, Alev Çakır ve Gonca Çetin üzerlerinde “işimi istiyorum” yazılı yeleklerle karşıladı. Belediye önünde haklarını aramak için 9 gündür eylem yapan 3 kadın işçi Soyer’e yaşadıklarını aktarırken, Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu’nun da yanlarına gelerek dinlemesi dikkat çekti. Soyer ise 3 kadın işçiye toplantı bitiminde onları dinleyeceğini söyledi.

HUKUKİ SÜRECİ BAŞLATTIK

izgazete.net'in haberine göre merkeze uzak ilçelerde yurttaşların sorunlarını yerinde tespit ederek hızlı çözüm getirmek amacıyla düzenlenen ve Bergamalı 137 muhtarla yapılan görüşme beş saat sürdü. Toplantının ardından Tunç Soyer, kendisini bekleyen 3 kadın işçiyle özel görüşme yaptı. Yapılan görüşmeye DİSK Genel-İş Genel Sekreteri Şükret Sevgener, önceki dönem İzmir Milletvekili Musa Çam, CHP İlçe Başkanı Mehmet Ecevit Canbaz ve Bergama Demokrasi Platformu adına Pir Sultan Abdal Derneği Başkanı Aytaç Ural da katıldı. İlk sözü alan Sevgener, belediyede yaşananları kısaca anlatarak Soyer’den işçi arkadaşlara destek olunması gerektiğini, hukuki süreci başlattıklarını ve DİSK Genel-İş olarak takip edeceklerini belirtti.

BASKI VE MOBBİNG GÖRDÜK

Yaşadıkları durumu özetleyen Alev Çakır; “Seçimlerin ardından belediyede birçok arkadaşımla birlikte mobbing ve baskıya uğradık. Bazı arkadaşlarımız sürgün edildi. Bazı arkadaşlarımızın işlerine son verildi. Son olarak biz işten çıkarıldık. Gerekçe olarak verim düşüklüğünü gösterdiler. Ancak beni olmayan Arşiv Müdürlüğü’ne sürmüşlerdi. Ne yapacağımı bile söylememelerine rağmen işimin hakkını verebilmek için tüm mevzuatı öğrendim. Gonca ve Deniz arkadaşlarım da aynı haksızlıklara uğradılar. Gonca henüz açılmamış olan Hasta Yakını Konuk Evi’nde görevliydi. Henüz açmadıkları, hatta klima çalışmasına dahi müsaade etmedikleri bir yerde verim düşüklüğünden bahsetmek mümkün mü?” dedi.

YANINIZDAYIM

Yaşananları hayretle dinleyen Tunç Soyer ise 3 işçi kadının mücadelesinde haklı olduklarını ifade ederek, “Siz hukuki sürecinizi başlatın, ben yanınızdayım, sizi asla bırakmam” dedi. Soyer görüşmenin ardından 3 kadın işçiyle beraber dışarıda bekleyenlerin alkışları arasında fotoğraf çekildi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları