loading
close
SON DAKİKALAR

Berkin Elvan davası 5 Şubat 2020'ye ertelendi

Berkin Elvan davası 5 Şubat 2020'ye ertelendi
Tarih: 13.11.2019 - 11:35
Kategori: Gündem

Gezi Direnişi sırasında evinden ekmek almaya giderken polisin attığı biber gazı kapsülüyle başından vurulan Berkin Elvan'ın öldürülmesine ilişkin davanın 15. duruşması görüldü.

Duruşma, Çağlayan Adliyesi 17. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Mahkeme davayı 5 Şubat 2020'ye erteledi. 

Bilirkişi raporunda, Zet silahını ateşleyen sanık polisin, biber gazı kullanmada “bilinçli olduğu” sonucuna varılmıştı. Rapora göre olay yerinde ve saatinde göstericilerin eylemi de yoktu

Duruşma sonrası Elvan ailesinin avukatı Çiğdem Akbulut açıklama yaptı. Akbulut, şuları söyledi:

"Davaya ilişkin olarak nisan ayında keşif gerçekleştirdik. Konunun uzmanı jandarma ekipleri her ne olduysa raporu hazırlayamadılar. Bir rapor aldık geçtiğimiz hafta. Tespit ettiğini söylemekten kaçınan ancak üzerine vazife olmayanları söyleyen bir rapor. Çarpıtmalara dayanıyor. Berkin sabah saatlerinde vuruldu. O saatte çatışma hali yok. Bu tespit ediliyor aslında. Sanık polisin bütün eğitimleri yeterli seviyede aldığı uzman olduğunu söylerken yaptığı atışın bilinçle olduğunu söylemekten kaçınıyor. Duruşma 5 Şubat'a bırakıldı. Adli tıptan belge gelmesi halinde heyete aktaracağımız şekilde savunmalarımızı hazırlıyoruz. Bu duruşma çok önemli olacak."

Avukat Akbulut'un ardından söz alan anne Gülsüm Elvan adalet istediğini söylerken baba Sami Elvan ise şunları kaydetti:

"Bu dava bizim davamız değil, Gezi'ye çıkan herkesin davası. Biz adalete aç kalmış bir aile olarak bir daha böyle bir şey olmaması için mücadelemizi devam ettireceğiz. Bizi yalnız bırakmamanızı, destek olmanızı, bireysel olarak bir şey yapamayacağımızı bilmenizi istiyoruz. 5 Şubat'taki duruşma çok önemli. Gezi nasılsa 5 Şubat'taki duruşma da öyle olsun. Adalet çıkmayacağını biliyoruz ama adaleti kendi ellerimizle bulabiliriz. Ceza almaması beni ilgilendirmiyor benim çocuğum geri gelmeyecek. Ama adaleti ilgilendiriyor." 

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları