loading
close
SON DAKİKALAR

Berkin Elvan davasının 19. duruşması 29 Ocak'ta görülecek

Berkin Elvan davasının 19. duruşması 29 Ocak'ta görülecek
Tarih: 28.01.2021 - 13:14
Kategori: Gündem

Gezi direnişi sırasında polisin attığı biber gazı kapsülüyle başından vurularak hayatını kaybeden Berkin Elvan’ın ölümüne ilişkin davanın 19. duruşması 29 Ocak Cuma günü görülecek.

Berkin Elvan, 16 Haziran 2013'te Gezi Direnişi sırasında evinden ekmek almaya gittiği esnada polisin attığı biber gazı kapsülüyle başından vurularak komaya girmiş, 269 gün komada kaldıktan sonra yaşamını yitirmişti.

Davanın 19. duruşması 29 Ocak Cuma günü Çağlayan Adliyesi'nde görülecek.

Berkin Elvan'ın ailesinin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada "Davamıza Gezi Parkı davasında Ali İsmail Korkmaz’ın katilini mağdur sayan hâkim Mehmet Galip Perk atandı. Cuma günkü duruşma hâkim Perk’in davamızdaki ilk duruşması yapılacak. Bir kez daha Berkin için adalet talebiyle 29 Ocak saat 9.30’da Çağlayan Adliyesi önünde olacağız" denildi.

Taksim Dayanışması ise "Berkin için, düşleri ve gülüşleri ile geleceğimizi aydınlatacak tüm çocuklarımız için, bu ülkede yaşayan ve yaşayacak olan tüm yurttaşlar için adalet istiyoruz! 29 Ocak Cuma günü 09.30'da Çağlayan Adliyesi'ndeyiz" paylaşımında bulundu.

Davanın sonuna yaklaşırken mahkeme başkanı Canel Rüzgar Hâkimler ve Savcılar Kurulu kararıyla Yargıtay’a üye seçilmiş, Elvan ailesinin avukatı Çiğdem Akbulut, mahkeme başkanının dosyadan alınmasının davaya müdahale edildiğinin göstergesi olduğunu söylemişti.

Elvan ailesinin avukatlarından Can Atalay ise davanın 9 Aralık 2020'de görülen 18. duruşmasının ardından yaptığı açıklamada "En başından beri siyasal iktidar bu dosyaya müdahale etti. Dosya karar aşamasına gelmişken, dosyada bütün delilerin toplanmasına başkanlık eden, keşfi yapan, bilirkişi raporlarını talep eden, tanıkları dinleyen, sanığı dinleyen mahkeme başkanının son anda terfien tenzili rütbe edilmesi açıkça siyasal iktidarın yargıya müdahalesidir. Biz bu davanın peşindeyiz. Hiçbir ayak oyununa pabuç bırakmadık, bundan sonra da bırakmayız" ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları