loading
close
SON DAKİKALAR

Berlin ve Viyana Filarmoni Orkestrası’nın yeni yıl konserleri canlı yayınla TRT 2’de

Berlin ve Viyana Filarmoni Orkestrası’nın yeni yıl konserleri canlı yayınla TRT 2’de
Tarih: 31.12.2020 - 11:22
Kategori: Kültür & Sanat

Berlin ve Viyana Filarmoni Orkestrası’nın yeni yıl konserleri, TRT 2’de canlı yayımlanacak.

1882’den beri faaliyet gösteren Berlin Filarmoni Orkestrası’nın geleneksel olarak düzenlediği “Yeni Yıl Gala Konseri” 31 Aralık Perşembe günü saat 20.05’te canlı yayınla TRT 2 ekranlarında olacak.

Konserde şef Kirill Petrenko yönetimindeki Berlin Filarmoni Orkestrası, İspanyol gitar sanatçısı Pablo Sainz Villegas’a eşlik edecek.

Beethoven’a adanan konserin açılışında bestecinin “3 No’lu Leonore Uvertürü” çalınacak. Sırasıyla Manuel de Falla, Joaquín Rodrigo, Heitor Villa-Lobos, Nikolay Rimski-Korsakov ve Dmitri Şostakoviç’ten eserler seslendirilecek.

2021’in ilk konseri

Viyana Filarmoni Orkestrası’nın her yıl 1 Ocak’ta verdiği geleneksel yılbaşı konseri de 2021’in ilk günü saat 13.15’te Viyana’dan canlı yayınla TRT 2’de dinleyiciyle buluşacak.

İtalyan şef Riccardo Muti’nin 1993, 1997, 2000, 2004 ve 2018’den sonra altıncı kez yöneteceği konserde orkestra Franz von Suppè, Johann Strauss II, Carl Zeller, Carl Millöcker, Karel Komzák II, Josef Strauss, Johann Strauss I’in eserlerini icra edecek. Konserin kapanışında Johann Strauss II’nin polkaları seslendirilecek.

Şef Orhun Orhon ve müzik yazarı Vefa Çiftçioğlu, konser öncesinde şefler, besteciler ve eserler hakkında bilgilendirici anlatımlara ve değerlendirmelere yer verecek. Program 1 Ocak Cuma günü saat 12.45’te başlayacak.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları