loading
close
SON DAKİKALAR

Berlusconi bütçe için onay aldı

Berlusconi bütçe için onay aldı
Tarih: 12.02.2012 - 13:57
Kategori: Dünya

Oylama öncesi Kuzey Ligi lideri Umberto Bossi, Berlusconi'ye istifa çağrısında bulunmuştu.

İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi liderliğindeki merkez sağ hükümeti, Temsilciler Meclisi'ndeki oylamada 2010 yılı devlet harcamalarına ilişkin bütçe için onay aldı ama çoğunluğu kaybetti. Muhalefet milletvekilleri oy kullanmadı. Oylama öncesi Kuzey Ligi lideri Umberto Bossi, Berlusconi'ye istifa çağrısında bulunmuştu.

Berlusconi hükümeti 630 üyeli Temsilciler Meclisi'nde 308 milletvekilinin oyunu aldı. Oylama sırasında oturuma katılan muhalefet milletvekilleri, bilanço oylamasında oy kullanmadı. Oylamada çıkan sonuca göre 321 parlamenterin oy kullanmadığı ortaya çıktı.

Bu sonuca göre Berlusconi kendisi için kritik bir hale gelen bütçe oylamasını meclisten geçirmeyi başarsa da, son dönemde partisindan ayrılan milletvekilleri nedeniyle çoğunluğunu kaybetti. Berlusconi'nin partisinden 5 milletvekilinin de oy kullanmadığı belirtildi.

'ÜLKENİN İYİLİĞİ İÇİN İSTİFA ET' 
Oylama sonrasında söz alan ana muhalefetteki Demokrat Parti (PD) lideri Pierluigi Bersani, hükümete seslenerek, "Artık çoğunluğunuz yok" dedi. Bersani, Berlusconi'ye de ülkesinin iyiliği için istifa etmesi gerektiğini söyledi.



GÜVEN OYLAMASINDAN KURTULDU 
Ana muhalefette yer alan Demokrat Parti (PD) bilanço oylamasında çıkacak sonuca göre hükümet için güven oylaması isteyecekti. Berlusconi hükümeti, bütçe için onay almasaydı, muhalefet Berlusconi için yeni bir güven oylaması için meclise başvuracaktı.

BERLUSCONİ'YE İSTİFA BASKISI  
Bugün meclisteki oylama öncesi Kuzey Ligi lideri Umberto Bossi, Başbakan Berlusconi'nin istifasını istemişti.

Berlusconi'yle dün görüştüğünü belirten Bossi, "Başbakan'dan istifa etmesini istedim" demişti. Bossi, Berlusconi'nin yerine Angelino Alfano'nun başbakan olması gerektiğini belirtmişti. 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları