loading
close
SON DAKİKALAR

Beş ilde eğitime ara verildi

Beş ilde eğitime ara verildi
Tarih: 11.02.2012 - 22:40
Kategori: Eğitim

Etkili kar yağışı nedeniyle 5 ilimizin bazı ilçelerinde okullar tatil edildi.

Etkili kar yağışı nedeniyle Kastamonu, Kütahya, Ankara, Burdur ve Çankırı'nın bazı ilçelerinde ilköğretim okulları ile liselerde eğitime bir gün ara verildi.

Alınan bilgiye göre, Kastamonu'da, merkeze bağlı 91, ilçelerden Araç'ta 71, Daday'da 40, Devrekani'de 48, Doğanyurt'ta 12, İhsangazi'de 22, Küre'de 31, Taşköprü'de 83, Tosya'da 30 olmak üzere toplam 428 köy yolu ulaşıma kapandı, merkeze bağlı köylerde taşımalı eğitim yapılan okullarda eğitime bir gün ara verildi.

Ankara'nın Elmadağ ve Nallıhan ilçelerinde de yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildiği bildirildi. Elmadağ merkezde kar kalınlığı 25 santimetreye ulaştı, Elmadağ'a bağlı 7 köy ve 3 mahallenin bağlantı yolu ulaşıma kapandı. Nallıhan ilçesinde de yoğun kar yağışı nedeniyle okullar bir gün tatil edildi.

Burdur'un Çavdır, Gölhisar ve Yeşilova ilçelerinde de eğitime bir gün ara verildi.

Çankırı'da dün geceden itibaren etkili olan kar yağışı nedeniyle Orta ve Çerkeş ilçelerinde eğitime bir gün ara verildiği, iki ilçede de kar yağışının devam ettiği bildirildi.

Beypazarı ilçesinde eğitime bir gün ara verildi.

Beypazarı İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Temür, yaptığı açıklamada, yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildiğini söyledi.

Temür, Beypazarı ilçesinde yaklaşık 9 bin öğrencinin 600 öğretmenle eğitim gördüğünü, hava muhalefeti nedeniyle tüm okulların tatil edildiğini bildirdi.

İl genelinde 330 köy yolu ulaşıma kapandı

Kütahya'da, 3 gündür etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle il merkezi, Altıntaş, Dumlupınar ve Hisarcık ilçelerindeki okullar, Emet ve Çavdarhisar ilçelerinde ise taşımalı ilköğretim okullarında eğitime 1 gün ara verildi.

Etkili olan kar yağışı nedeniyle çoğu merkez ve Altıntaş, Dumlupınar, Aslanapa, Emet, Çavdarhisar ilçelerinde olmak üzere 330 köy yolu ulaşıma kapandı.

İl merkezi, Altıntaş, Dumlupınar ve Hisarcık ilçelerindeki okul öncesi eğitim kurumları, ilköğretim okulları, liseler ve yaygın eğitim kurumlarında, Emet ve Çavdarhisar ilçelerinde ise taşımalı ilköğretim okullarında bugün eğitime ara verildi. Merkezde görevli engelli kamu çalışanları da bir gün idari izinli sayıldı.

Kar kalınlığının il merkezinde 20, kentin yüksek kesimlerinde 30 santimetreye ulaştığı yerlerde İl Özel İdaresine bağlı ekipler, 20 iş makinesiyle kısa sürede kapanan yolları ulaşıma açmaya çalışıyor. Kent merkezinde ise tuzlama ve kar küreme çalışması yürütüldüğü için ana arterlerde trafikte sorun yaşanmıyor.

Kütahya'yı Eskişehir, Afyonkarahisar ve Tavşanlı'ya bağlayan yollarda karayolları trafik ekiplerince tuzlama ve kar küreme çalışması yapılırken, sürücüler dikkatli olmaları konusunda uyarıldı. 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları