loading
close
SON DAKİKALAR

Beşiktaş: 2 - Fenerbahçe: 2

Beşiktaş: 2 - Fenerbahçe: 2
Tarih: 12.02.2012 - 22:42
Kategori: Spor

Siyah-beyazlı taraftarlar, derbi öncesinde Van'daki deprem ve şehitler için pankartlar açıp, tezahüratlar yaptı.

Beşiktaş ile Fenerbahçe arasındaki sezonun ilk derbi maçına iki takım taraftarları da büyük ilgi gösterdi. 

Hafta içi olmasına rağmen iki takım taraftarları da tribünlerdeki yerlerini alarak takımlarını destekledi. 

Bu arada yoğunluk nedeniyle bazı taraftarlar, maç başladıktan sonra stada girebildi. 

Van'daki deprem ve şehitler unutulmadı

Siyah-beyazlı taraftarlar, derbi öncesinde Van'daki deprem ve şehitler için pankartlar açıp, tezahüratlar yaptı. 

Maç öncesi kapalı tribünde ''Şehitler ölmez, vatan bölünmez'' yazılı dev Türk bayrağı açılırken, ''Şehitler ölmez, vatan bölünmez'' diye tezahüratlar yapıldı. 

Van'daki deprem için de ''Acımız sokağın taVAN'ı kadar'', ''Van'ımız canımız çok büyüktür acımız'' pankartları açıldı. Bu arada, karşılaşma öncesinde şehitler ve Van'da hayatını kaybedenler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. 

Beşiktaşlı şehit er için pankart

Derbi maçta, Avcılar Beşiktaşlı Taraftarlar Derneği üyesi, şehit er Eyüp Çolakoğlu için pankart açıldı. 

Hain terör saldırında Hakkari Çukurca'da hayatını kaybeden 24 şehitten birisi olan er Eyüp Çolakoğlu için kapalı tribüne ''Bunu asla unutma ey kahraman şehit, seni toprağa değil yüreğimize gömdük'' yazılı dev bir pankart asıldı. 

Tribüne girmek için kapı kırdılar-

Derbi maçın ilk dakikalarında, Fenerbahçeli taraftarların büyük bölümünün bir anda tribünlerin altındaki büyük kapıdan içeriye girmesi ortamı gerdi. 

Fenerbahçeli çok sayıda taraftar maç öncesi stat dışında bekletild, karşılaşma başladıktan sonra 2. dakikanın içinde bu tribünün altındaki büyük kapının olduğu taraftan çok sayıda Fenerbahçe taraftarının koşarak büyük bir aceleyle tribüne doğru yöneldi. Fenerbahçeli taraftarların yarattığı durum bir anda statta atmosferi gererken, çevik kuvvet ekipleri eski açık tribünün olduğu bölüme doğru giderek taraftarları kontrol altında tutup, sarı-lacivertli taraftarlar için ayrılan tribünlere yerleştirmeye çalıştı. Söz konusu kapının stada bakan bölümündeki camlı bölümde zarar meydana geldiği görüldü. 

Tribünde bu olay yaşanırken karşılaşmanın hakemi Fırat Aydınus maçı da durdurdu. Karşılaşma 3 dakikalık bir duraksamanın ardından yeniden başladı. 

Beşiktaşlı taraftarlar Fenerbahçe takımı sahada ısınırken küfürlü tezahüratlar yaptılar. Küfürlü tezahüratların özellikle Emre ve Bilica üzerinde yoğunlaşması dikkat çekti. 

Fenerbahçeli taraftarların Fiyapı İnönü Stadı'na giriş yaptıkları noktada oluşan kalabalıkta bir taraftar ayağından yaralandı. Ayağında kırık şüphesi olan taraftar arkadaşlarınca yola çıkarılarak daha sonra hastaneye kaldırıldı. 

Beşiktaş Teknik Direktörü Carlos Carvalhal, Fenerbahçe derbisinde, son yapılan Mersin İdmanyurdu karşılaşmasının kadrosundan sadece 1 değişiklik yaparak takımını sahaya sürdü. 

Siyah-beyazlılarda, Mersin İdmanyurdu karşısında ilk 11'de forma giyen Necip Uysal, derbide yedek soyunurken, yerine Mehmet Aurelio oynadı. 

Forvette Mustafa, Almeida yedek



Beşiktaş'ta derbi maçta forvette Mustafa Pektemek forma giyerken, sakatlığı geçen Hugo Almeida ise yedek kulübesinde yer aldı. 

Almeida, Maccabi Tel Aviv ile UEFA Avrupa Ligi maçında sakatlandıktan sonra ilk kez 18 kişilik maç kadrosuna alındı. 

Siyah-beyazlı takımda Almeida ve Necip'in yanı sıra Umut Kaya, Mehmet Akyüz, Filip Holosko, Sidnei ve Tanju yedek kulübesinde oturdu. 

Quaresma ve Simao kanatlarda görev alırken, Veli Kavlak ise Mustafa'nın arkasında görev aldı. Savunmanın sağında Hilbert, solunda ise İsmail oynarken, ön liberoda da Aurelio ile Ernst forma giydi. 

Carvalhal'in ilk derbisi

Şike ve teşvik iddialarına yönelik soruşturma kapsamında tutuklanan Tayfur Havutçu'nun yerine göreve getirilen Carlos Carvalhal, takımın başında ilk kez bir derbi maça çıktı. 



İlk kez derbi heyecanı yaşayanlar
Beşiktaş'ta, Carvalhal'in yanı sıra siyah-beyazlı formayla ilk kez Fenerbahçe derbisine çıkan futbolcular da vardı. 

Yeni transferler Egemen Korkmaz, Veli Kavlak ve Mustafa Pektemek ilk kez Fenerbahçe derbisine çıkarken, geçen sezon Fenerbahçe derbilerinde forma giyemeyen Roberto Hilbert de ilk Fenerbahçe maçı deneyimini yaşadı. 

Fenerbahçe'de, Spor Toto Süper Lig'de Beşiktaş ile yapılan derbi mücadelesinde sakatlıkları geçen Volkan Demirel ve Mehmet Topuz ilk 11'de forma giydiler. 

Spor Toto Süper Lig'de bundan önce 5. haftadaki İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçında forma giyen kaleci Volkan, tedavisinin ardından derbi maça yetiştirildi. 

Fenerbahçe'nin ligde Mersin İdmanyurdu ve Samsunspor ile yaptığı maçlarda kaleyi genç Mert Günok'a bırakan Volkan Demirel, Fiyapı İnönü Stadı'ndaki derbide kaleyi devraldı. 

Volkan ile aynı şekilde sarı-lacivertli takımın son iki lig maçında sakatlığı nedeniyle forma giyemeyen Mehmet Topuz da tedavisin ardından hafta içi takımla antrenmanlara başlayarak derbiye hazırlandı. 

Forvette Bienvenu, sol kanatta Caner 

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Beşiktaş'a karşı forvette Bienvenu'yu, orta alanın solunda ise Caner'i tercih etti. 

Ligde 7. hafta maçında Samsunspor'a karşı ilk 11'de forvette Semih'i tercih eden Kocaman, Beşiktaş'a karşı takımının forvetinde Bienvenu'ya yer verdi. 

Samsunspor mücadelesinin 11 kişilik kadrosunda orta alanın sol kanadında Stoch'u görevlendiren Fenerbahçe Teknik Direktörü, siyah-beyazlı ekibe karşı bu mevkide Caner'e yer verdi. 

Teknik direktör Kocaman, 11 kişilik kadrosunda 5 yabancı futbolcuyu oynatırken Stoch ve Bilica yedekler arasında yer aldı. 

Fenerbahçe'nin 18 kişilik maç kadrosunda sol omzundan sakatlığı bulunan Dia'nın yanı sıra sakatlıktan yeni çıkan Serdar Kesimal ile Uğur ve Orhan da bulunmadı. 

Ziegler ve Bienvenu'un ilk derbi heyecanı

Fenerbahçe'nin bu sezon kadrosuna kattığı futbolculardan Bienvenu ve Ziegler, sarı-lacivertli formayla ilk kez bir derbi heyecanı yaşadı. 

Fenerbahçe ile geçen sezon Galatasaray maçında derbi heyecanı yaşayan Caner ise Beşiktaş'a karşı ilk kez sarı-lacivertli formayı giydi. Caner geçen sezon siyah-beyazlı ekiple yapılan iki maçta da forma giyememişti. 

Bu arada Fenerbahçe Kulübü'nü protokol tribünde kulüp başkan vekili Nihat Özdemir temsil etti. 

Önemli isimler de maçtaydı
Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç da derbi maçını izledi. Bakan Kılıç'ın yanı sıra Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, (A) Milli Takım Teknik Direktörü Guus Hiddink, yardımcısı Oğuz Çetin, (A) Milli Takım İdari Koordinatörü Okan Buruk da maçı izleyenler arasındaydı. 

-İlk kez perşembe günü oynandı- 
Beşiktaş ile Fenerbahçe arasında ligde ilk kez bir maç perşembe günü oynandı. 

İki takım tarihlerinde Süper Lig'de bugüne kadar perşembe günü karşı karşıya gelmemişti. 

Güvenlik

Derbi maç öncesinde Fiyapı İnönü Stadı ve çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı. 
Derbi maçta 900'ü özel güvenlik, bin 775'i polis memuru olmak üzere toplamda 2 bin 675 güvenlik personeli görev yaparken, Fiyapı İnönü Stadı giriş kapıları, saat 16.30'dan itibaren taraftarlara açıldı. 

Ayrıca stadyumda polis kamerası ve 109 stat kamerasıyla tespit çalışmaları yapıldı. 

Medyanın ilgisi

Beşiktaş ile Fenerbahçe arasındaki sezonun ilk derbi maçında adeta bir medya ordusu görev yaptı. 

Derbide, Türkiye Spor Yazarları Derneği'ne (TSYD) akredite olan 255 gazeteci görev aldı. 

Stattaki 170 kişilik basın tribünü için bu rakamın çok üzerinde talep geldiği, dev maçta saha içinde de 85 foto muhabirinin görev yaptığı açıklandı. Derbiyi izleyen gazeteciler arasında 4 de yabancı medya mensubunun bulunduğu bildirildi. 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları