loading
close
SON DAKİKALAR

Beşiktaş Ankara'da soğuktan dondu: 0-0

Beşiktaş Ankara'da soğuktan dondu: 0-0
Tarih: 11.02.2012 - 23:42
Kategori: Spor

Spor Toto Süper Lig'in 19. hafta maçında Ankaragücü ile Beşiktaş arasındaki mücadele 0 - 0 berabere sonuçlandı.

Stat: Ankara 19 Mayıs

Hakemler: Kuddusi Müftüoğlu, A. Saygın Ögel, Serkan Akarca

Ankaragücü: Bora 5, Mehmet Çoğum 6, Aydın 5, Ümit 6, İshak 5, Gökhan 4, Muhammed 5 (Dk. 90 Gürkan ?), Abdullah 4 (Dk. 71 Mehmet Taşçı 3), Bilal 4, Turgut 3, Ergin 4 (Dk. 86 Aybars ?)

Beşiktaş: Cenk 5, Ekrem 3, Sivok 3, Egemen 4, İsmail 3, Veli 3, Fernandes 4, Ernst 3, Simao 3 (Dk. 74 Burak 3), Mustafa 3 (Dk. 55 Edu 3), Almeida 3

Sarı kartlar: Dk. 43 Egemen, Dk. 88 Edu (Beşiktaş) Dk. 66 Ergin (Ankaragücü)

Spor Toto Süper Lig 19. hafta karşılaşmasında Başkent'te oynanan Ankaragücü-Beşiktaş maçı 0-0 berabere sonuçlandı.

Karşılaşmanın ilk 20 dakikası orta alan mücadelesi şeklinde geçti. Siyah-beyazlılar oyunu rakip Ankaragücü yarı sahasında kurmaya çalışırken, Almedia ve Mustafa Pektemek'i gol pozisyonunu sokmakta başarılı olamadı. Genç bir kadro ile mücadele eden sarı-lacivertliler ise uzun toplarla Turgut ve Ergin'i buluşturmaya çalışsa da çok az pozisyonda Ankaralı seyircileri heyecanlandırabildi.

4. dakikada Ankaragücü'nün kullandığı korner atışında ceza alanı içinde topu önünde bulan Turgut'un şutunda meşin yuvarlak direğin üstünden oyun alanının dışına çıktı.

23. dakikada Beşiktaş ilk tehlikeli atağını gerçekleştirdi. Bu dakikada Ankaragücü ceza alanın sağ çaprazında topla buluşan Mustafa Pektemek'in sert şutunda meşin yuvarlak az farkla auta gitti.

28. dakikada Ankaragücü seyircisi heyecanlanarak genç Turgut'un güzel plase vuruşunu alkışladı. Bu dakikada Beşiktaş ceza alanının sol çaprazında topla buluşan Turgut'un plase vuruşunda genç kaleci Cenk, aynı güzellikte bir kurtarışla meşin yuvarlağı kornere tokatladı.

Gol pozisyonu üretmekte zorlanan Beşiktaş, Veli'nin 42. dakikada Ankaragücü ceza alanının dışından sert şutunda, meşin yuvarlak az farkla yerden auta çıktı.

Maçın ilk yarısı golsüz tamamlandı.

56. dakikada Edu'nun sağ kanattan yaptığı ortaya iyi yükselen Almeida'nın kafa vuruşu Aydın'a çarparak kornere gitti.

59. dakikada Fernandes'in yerden ceza sahasına gönderdiği top Almedia'dan sekip Edu'nun önünde kaldı. Bu oyuncu müsait pozisyonda etkili bir vuruş yapamayınca top auta gitti.

68. dakikada Fernandes soldan ceza alanına girdi son çizgiden ortasını yaptı, kaleye paralel giden topa Almeida yetişemeyince top dışarı çıktı.

80. dakikada Fabian Ernst'in ara pasıyla ceza alanına giren Edu kaleci ile karşı karşıya kaldığı anda vuruşunu yaptı top kaleci Bora'da kaldı.

84. dakikada Fernandes korneri kullandı ön direkte Almedia kafa vuruşunu yaptı top auta gitti.

Karşılaşmanın kalan bölümünde de iki takımın çabası gol getirmeyince mücadele 0 - 0 berabere tamamlandı.

KARŞILAŞMADAN NOTLAR-

Spor Toto Süper Ligin 19. hafta mücadelesinde Ankaragücü ile Beşiktaş Ankara'da karşı karşıya geldi.

Ankara 19 Mayıs Stadı'nda oynanan karşılaşmaya Ankaragücü taraftarları yoğun ilgi gösterdi. Beşiktaş taraftarları da kendilerine ayrılan kısmı tamamen doldurdu.

Karşılaşmada protokol tribünü de tamamen doldu. Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören ise maçı kızıyla locada izlemeyi tercih etti.

Başkent temsilcisi yaşadığı sıkıntılı dönemin ardından ağırlıklı olarak alt yapıdan kurulu bir kadro ile maça çıktı.

Bu arada, Ankara'da gün boyu yağan yağmur, maçın başlama saatine kısa bir süre kala kesildi.

İstanbul temsilcisi, başkent deplasmanına 7 eksikle geldi.

Siyah-beyazlılarda Quaresma ve ameliyat olan Mehmet Aurelio ile Hilbert başkente getirilmezken, takımla yeni çalışmaya başlayan Ersan'ın yanı sıra, Holosko, Sidnei ve Mehmet Akyüz de kadroda yer almadı.

Beşiktaş'ta ayrıca Fernandes, Sivok ve Veli bu maçta sarı kart görmeleri halinde 20. haftada yapılacak olan Bursaspor karşılaşmasında forma giyemeyecek.

Öte yandan, geçen hafta Eskişehirspor maçında oyuna sonradan giren Simao bu karşılaşmada kaptan olarak ilk 11'de yer aldı.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları