loading
close
SON DAKİKALAR

Beşiktaş Avrupa'nın lideri

Beşiktaş Avrupa'nın lideri
Tarih: 11.02.2012 - 21:15
Kategori: Spor

Beşiktaş, İnönü çimlerine Stoke City'yi de 3-1 ile gömdü...

Beşiktaş, İnönü çimlerine Stoke City'yi de gömdü. Geriye düştü, beraberlik yetiyordu ama Kara Kartal 45 dakika içinde Stoke City ağlarına gol stokladı! Türkiye'nin Avrupa'da en iyi durumda bulunan ekibi, lider olarak turladı.
Beşiktaş Teknik Direktörü Carlos Carvalhal, son oynanan İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçının kadrosundan 3 değişiklik yaparak takımını UEFA Avrupa Ligi'ndeki Stoke City maçına çıkardı. 

Siyah-beyazlılarda, kalede Cenk Gönen'in yerine Rüştü Reçber forma giyerken, Mustafa Pektemek'in yerine de Filip Holosko görev aldı. ''Kara Kartallar'', bu 2 değişiklik dışında İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçının kadrosuyla sahada yer aldı. 

Beşiktaş'ta yedek kulübesinde ise Cenk Gönen, İbrahim Toraman, Sidnei, Ekrem Dağ, Julio Alves, Edu ve Mustafa Pektemek oturdu. 



Stoke City'de 7 değişiklik
As oyuncularını İstanbul'a getirmeyen Stoke City ise Beşiktaş karşısına ilk maçtaki kadrosundan 7 değişiklik yaparak çıktı. 



Turu geçmeyi garantileyen İngiliz ekibinde, Beşiktaş ile Stoke'da oynanan maçta ilk 11'de sahaya çıkan Sorensen, Huth, Shawcross, Whitehead, Crouch, Etherington ve Shotton İstanbul'a getirilmedi ve kadroda yer alamadı. Stoke City'de, Beşiktaş ile yapılan ilk maçtan sadece Upson, Delap, Jerome ve Palacios rövanşta da ilk 11'de forma giydi. 

15 kişilik kadro
Maça yedeklerle birlikte 18 kişilik futbolcu kadrosuyla çıkma hakkı bulunan Stoke City, Beşiktaş karşısında 15 kişilik kadrosuyla yer aldı. 

İngiliz temsilcisinin kadrosunda ilk 11'in dışında yedek olarak 4 futbolcu bulundu. Yedek kulübesinde Nash, Pennant, Clarkson ve Dawson oturdu. 



Tribün şovu 
Beşiktaş ile Stoke City arasındaki UEFA Avrupa Ligi E Grubu son maçı öncesi siyah-beyazlı taraftarlar yaptıkları tribün şovla takımlarına destek verdi. 

Takımların seremoni için sahaya çıkması ile birlikte tribünlerden atılan konfetiler ile Fiyapı İnönü Stadı adeta karnaval yerine döndü. 

''Yuvanıza hoş geldiniz''



Stoke City maçında tribünleri dolduran Beşiktaşlı taraftarlar, şike iddialarına yönelik soruşturma kapsamında tutuklanan ve geçen pazartesi günü tahliye edilen Asbaşkan Serdal Adalı, teknik direktör Tayfur Havutçu ve protokol müdürü Ahmet Ateş lehine tezahüratlar yaptı. 

Kapalı tribünde her maçta yer alan ve bu üçlünün fotoğrafının bulunduğu ''Sizinleyiz'' yazılı dev pankart, bu kez ''Yuvanıza hoş geldiniz'' yazısıyla asıldı. 

Ayrıca kapalı tribünde ''Özgürlük güzel şey'' yazılı pankart da dikkati çekti. 

Bu arada Serdal Adalı ve Tayfur Havutçu, karşılaşmayı izlemek için Fiyapı İnönü Stadı'na gelmedi. 

Başkan ve Havutçu evde izledi
UEFA Avrupa Ligi'ndeki Beşiktaş-Stoke City maçını siyah-beyazlı kulübün başkanı Yıldırım Demirören ile geçen pazartesi günü Metris Cezaevi'nden tahliye edilen teknik direktör Tayfur Havutçu birlikte Demirören'in evinde izledi. Karşılaşma öncesi bir araya gelen ve bir süre görüşen ikili, daha sonra karşılaşmayı da birlikte televizyondan takip etti. 



Asbaşkan Serdal Adalı da karşılaşmayı izlemek için Fiyapı İnönü Stadı'na gelmedi. 

Rüştü kaptan oldu 
Beşiktaş'ta Stoke City maçına kaleci Rüştü Reçber kaptan olarak çıktı. İbrahim Toraman ve Ricardo Quaresma'nın yokluğunda kaptanlık pazu bandını tecrübeli kaleci Rüştü taktı. 

İngiltere'den 1000 taraftar, 10 gazeteci
İngiliz taraftarlar, İstanbul deplasmanında takımlarını yalnız bırakmadı. 

Eski açık tribündeki yerlerini alan 1000 kadar İngiliz taraftar, tezahüratlar yaparak takımlarını destekledi. 

İngiliz gazeteciler ise karşılaşmaya fazla ilgi göstermezken, maçı 10 İngiliz medya mensubu takip etti. 



Beşiktaş: 3 - Stoke City: 1 

Stat: Fiyapı İnönü 

Hakemler: Marcin Borski, Rafal Rostkowski, Tomasz Listkiewicz (Polonya) 

Beşiktaş: Rüştü Reçber, Hilbert, Sivok, Egemen Korkmaz, İsmail Köybaşı, Holosko, Ernst, Necip Uysal, Veli Kavlak, Fernandes, Almeida 

Stoke City: Begovic, Hagginbotham, Upson, Diao, Wilkinson (Dk. 27 Pennant), Delap, Palacios, Arismendi, Jones, Fuller, Jerome 

Gol: Dk.58 Fernandes (pen), Dk.75 Mustafa Pektemek, Dk.82 Edu (Beşiktaş), Dk. 29 Fuller (Stoke City) 

UEFA Avrupa Ligi'nde Beşiktaş ile Stoke City arasındaki karşılaşmayı siyah beyazlı ekibimiz 3-1 kazandı ve UEFA Avrupa Ligi E Grubu'nu lider olarak tamamladı. 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları