loading
close
SON DAKİKALAR

Beşiktaş Belediye Başkanı seçilen Rıza Akpolat görevi devraldı

Beşiktaş Belediye Başkanı seçilen Rıza Akpolat görevi devraldı
Tarih: 05.04.2019 - 10:51
Kategori: Yerel

31 Mart 2019 Mahalli İdareler Genel Seçimleri sonucunda Beşiktaş’ta yüzde 73'lük rekor bir oyla Belediye Başkanı seçilen Rıza Akpolat, görevi Tahir Doğaç’tan devraldı.

Beşiktaş Belediyesi Levent Hizmet Binası’nda gerçekleştirilen devir teslim törenine; Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, Beşiktaş Belediyesi eski Başkan Vekili Tahir Doğaç, CHP Şanlıurfa Milletvekili Aziz Aydınlık, CHP PM Üyesi ve İstanbul Milletvekili Göhan Zeybek, CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse, CHP Beşiktaş İlçe Başkanı Gözde Fil, partililer, meclis üyeleri, başkan yardımcıları, muhtarlar, müdürler ve belediye personeli katıldı.

Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, 3 Nisan Çarşamba günü asıl ve yedek meclis üyeleriyle birlikte mazbatasını almıştı. Rıza Akpolat, dün yapılan devir teslim töreninden sonra çalışanlarla tanışarak göreve başladı. Eski Başkan Vekili Tahir Doğaç da Rıza Akpolat’ı tebrik ederek çiçek takdim etti.

Devir teslim töreninde konuşan Tahir Doğaç, “Beşiktaşımız Türkiye’nin en güzide ilçesidir. Kulübüyle, çarşısıyla, halkıyla ve siyasetiyle bir bütündür. Bugün 15 aylık görev sürem sonunda gençlik kollarından gelen genç arkadaşıma görevi teslim ettiğim için gururlu, onurlu ve mutluyum. Hayırlı olmasını diliyor, kendisine ve tüm çalışma arkadaşlarımıza başarılar diliyorum” dedi.

Rıza Akpolat ise, “Gençlik kollarında başladığım siyasi hayatıma; ilçe yöneticisi, ilçe başkanı ve il başkan vekili olarak devam ettim. Doğduğumdan beri siyasetin içindeyim. Sokak siyasetinin ve mücadelenin içinden geliyorum. Bu çok önemli bir görev, Beşiktaş’ı yönetmek büyük bir sorumluluk. Bu önemli sorumluluğu bana veren partime ve genel başkanıma, Beşiktaş’ı rekor bir oyla kazanmamızı sağlayan Beşiktaşlı hemşehrilerime, yol arkadaşlarıma ve çalışma arkadaşlarıma yürekten teşekkür ediyorum. Beşiktaş Belediyesi çok zor bir dönem geçirdi. Böyle dönemlerde irade boşluğunu taşımak zordur. Sayın Başkan Vekilim Tahir Doğaç çok önemli bir sorumluluğu yerine getirdi ve o zor şartların en iyi şekilde atlatılmasına yardım etti. Kendisine ve tüm mesai arkadaşlarına teşekkür ederim” dedi.

Akpolat sözlerine şöyle devam etti:

“İki kıtanın birleştiği Beşiktaş’ı Avrupa’da konuşulur hale getireceğiz. Beşiktaş halkın belediyesi olacak. Beşiktaş’ta yaşayan herkesin muhatap bulduğu, mutlu duygularla ayrıldığı bir yönetim anlayışını arkadaşlarımızla birlikte hayata geçireceğiz. İletişim kanalları açık, şeffaf ve denetlenebilir bir belediye ve yönetim anlayışını ortaya koyacağız. Halkın iradesinin olmadığı hiçbir kararın altına imza atmayacağız. Kent konseyleri oluşturacağız ve katılımcı yönetim anlayışını benimseyeceğiz. Seçim döneminde konuştuklarımızı mutlaka hayata geçireceğiz. Bu bizim sorumluluğumuz. Sosyal demokrasinin evrensel ilkeleriyle, Beşiktaş’ı hak ettiği değerlerle yöneteceğiz. Bir kent anayasası oluşturacağız ve Beşiktaş’ı kent anayasasıyla yöneteceğiz. Kentin dokusunu ve tarihini bozmadan, çağdaş, modern ve Atatürkçü değerleri yükselterek yöneteceğiz. Yönetimimizin merkezinde bu değerler olacak ve bu önceliklerimizden asla taviz vermeyeceğiz.”

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları