loading
close
SON DAKİKALAR

Beşiktaş deplasmanda kayıp

Beşiktaş deplasmanda kayıp
Tarih: 12.02.2012 - 09:36
Kategori: Spor

UEFA Avrupa Ligi'nde yarın deplasmanda Maccabi Tel Aviv'le karşılaşacak olan Beşiktaş, 1 yıldır Avrupa kupalarında deplasman galibiyeti alamıyor

Avrupa kupalarındaki son deplasman galibiyetini geçen sezon UEFA Avrupa Ligi’nde 2 Aralık 2010’da Bulgaristan’da oynanan CSKA Sofya maçında 2-1’lik sonuçla alan siyah-beyazlılar, daha sonra dış sahalarda puan almaya hasret kaldı.

CSKA Sofya maçından sonra Avrupa kupalarında deplasmanda oynadığı 4 karşılaşmayı da kaybeden "Kara Kartallar", dış sahalarda oldukça kötü bir performans çizdi.

Beşiktaş, bu süreçte 2 kez Ukrayna’nın Dinamo Kiev, 1 kez Rusya’nın Alania, 1 kez de İngiltere’nin Stoke City takımlarına yenildi. 

Beşiktaş’ın, deplasmanlardaki seri mağlubiyetleri geçen sezon Dinamo Kiev takımıyla başladı. Geçen sezon UEFA Avrupa Ligi 2. turunda deplasmanda Dinamo Kiev takımına 4-0 mağlup olan siyah-beyazlılar, bu kupadan elendi.

Bu sezon Rusya’da Süper Lig takımı olmayan Alania ile UEFA Avrupa Ligi play-off turunda eşleşen Beşiktaş, deplasmanda oynanan maçı 2-0 kaybederken, ilk maçta aldığı 3-0’lık galibiyetle turu geçen taraf oldu.

Siyah-beyazlılar, UEFA Avrupa Ligi E Grubu’ndaki ilk deplasmanında İngiltere’de Stoke City’ye 2-1 mağlup oldu. Daha sonra "belalısı" Dinamo Kiev ile deplasmanda yaptığı maçı son dakikada yediği golle 1-0 yenik kapayan "Kara Kartallar", böylece 1 yıldır süre gelen deplasman fobisine son veremedi. 

Beşiktaş, son 1 yılda deplasmanda oynayıp kaybettiği 4 maçta kalesinde 9 gol görürken, sadece 1 gol atabildi. CSKA Sofya galibiyetinin ardından Dinamo Kiev’e 4-0, Alania’ya 2-0, Stoke City’ye de 2-1 yenilen Beşiktaş, son olarak Kiev deplasmanından 1-0’lık yenilgiyle ayrıldı. 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları