loading
close
SON DAKİKALAR

Beşiktaş Kâbusu Atlatamadı

Beşiktaş Kâbusu Atlatamadı
Tarih: 23.03.2012 - 15:57
Kategori: Spor

Ziraat Türkiye Kupası'nda 4. turda Bank Asya 1. Lig ekibi Boluspor'a 1-0 yenilerek elenen Beşiktaş, büyük bir çöküş içine girdi...

Sezon başında Spor Toto Süper Lig, UEFAAvrupa Ligi ve Ziraat Türkiye Kupası olmak üzere 3 kulvarda başarı hedefi belirleyen siyah-beyazlıfutbol takımı, Boluspor’a elenince bu sezon hedeflerinden bir bir uzaklaşmaya başladı.

Siyah-beyazlılar, hedeflerindeki ilk hayal kırıklığını UEFA Avrupa Ligi’nde yaşadı. Ön eleme maçlarının ardından gruplara kalan ve grup mücadelesinde başarılı sonuçlar alarak lider şekilde 2. tura yükselen Beşiktaş, bu organizasyona 3. turda veda etti. İkinci turda Portekiz’in Bragatakımıyla eşleyen siyah-beyazlı takım, rakibini deplasmanda 2-0 yenerken, kendi sahasında 1-0 mağlup oldu.

Ancak siyah-beyazlı ekip, skor avantajını kullanarak adını 3. tura yazdırdı. UEFA Avrupa Ligi’nde 3. turda İspanya’nınAtletico Madrid takımıyla eşleşen Beşiktaş, rakibi karşısında başarılı olamayarak bu sezon ilk hayal kırıklığını yaşadı.

İspanyol rakibine deplasmanda 3-1 mağlup olan veİstanbul’daki mücadelede de 3-0 yenilgi alan "Kara Kartallar", böylece kupaya veda etmek zorunda kaldı. 

Erken Havlu Attı

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi’nde yaşadığı hayal kırıklığının ardından ikinci düş kırıklığını da Ziraat Türkiye Kupası’nda yaşadı.

Son yıllarda bu kupada başarılı olan siyah-beyazlı ekip, bu sezon ise erken havlu atmanın sıkıntısını yaşadı. 4. turda Boluspor ile eşleşen Beşiktaş, Bank Asya 1. Lig’de yer alan rakibine elenmekten kurtulamadı.

Boluspor’a 1-0 yenilen Beşiktaş, bu sonuçla Ziraat Türkiye Kupası’ndan elenerek taraftarlarını üzdü. 

Son Umut Play-Off

UEFA Avrupa Ligi ve Ziraat Türkiye Kupası’ndan elenen Beşiktaş’ın bu sezon önünde hedef olarak sadece Spor Toto Süper Lig kaldı. Ligde şu ana dek topladığı 53 puanla 4. sırada bulunan siyah-beyazlı ekip, kalan haftalarda alacağı sonuçlarla önce Play-Off Şampiyonluk Grubu’na kalmaya, ardından rakiplerini geçerek şampiyonluğa ulaşmaya çalışacak.

Ancak Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi ve Ziraat Türkiye Kupası’ndaki başarısız görüntüsünü son dönemde ligde de ortaya koydu. Üst üste yenilgiler alan siyah-beyazlı ekip, 70 puanlı lider Galatasaray’ın tam 17 puan gerisinde kaldı. 

Şubat Ve Mart Kabusu

Siyah-beyazlı takımın şubat ve mart ayı ise adeta kabus gibi geçti. Şubat ve mart aylarında 13 resmi maça çıkan Beşiktaş, 8 yenilgi alarak kabus gibi bir dönem geçirdi.

Şubat ayında 7 resmi maça çıkan "Kara Kartallar", bu dönemde sadece 2 kez kazanabildi. Bu süre içinde 4 maçtan mağlup ayrılan Beşiktaş, 1 karşılaşmayı da beraberlikle tamamladı.

Şubat ayındaki kötü görüntüsünü mart ayına taşıyan siyah-beyazlı ekip, bu ayda aldığı sonuçlarla hedeflerinden uzaklaştı. Mart ayında şu ana dek 6 maç oynayan Beşiktaş, sadece 1 kez kazanma başarısı gösterdi.

1 maçtan da berabere ayrılan siyah-beyazlı takım, 4 mücadelede ise rakiplerine boyun eğdi Beşiktaş, mart ayında Atletico Madrid takımına 3-1 ve 3-0 yenilerek UEFA Avrupa Ligi’ne veda ederken, son olarak Boluspor’a 1-0 mağlup olarak Ziraat Türkiye Kupası’ndan da elendi. 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları