loading
close
SON DAKİKALAR

Beşiktaş yeni Teknik Direktörü Fernando Santos ile imza töreni düzenledi

Beşiktaş yeni Teknik Direktörü Fernando Santos ile imza töreni düzenledi
Tarih: 09.01.2024 - 18:34
Kategori: Spor

Beşiktaş Futbol A Takımı Teknik Direktörlüğüne getirilen Fernando Santos için Başkan Hasan Arat’ın katılımıyla Tüpraş Stadyumu Moda Merkezi’nde imza töreni düzenlendi.

Beşiktaş Başkanı Hasan Arat imza töreninde şunları söyledi:

“Çok kıymetli bir birliktelik için huzurunuza çıktık. Beşiktaş’ı arzulanan hedeflere ulaştırmak için ben ve arkadaşlarım yüzde 65 oyla 21 sandıkta galip gelerek göreve geldik. Camiamızın güveni tamdır. Ben ve arkadaşlarım, camiamızın güvenine layık olmak için çalışacağız.

Değerli hocam, siz hocaların hocası olarak 120 yıllık tarihi ve prensipleriyle ülkemizin gururu Beşiktaş’a geldiniz. Beşiktaşlı fedakardır, cefakardır, mücadeleyi sever. Beşiktaşlı halktır, vatanını milletini sever. Şampiyon olup ülkesini yurt dışında temsil etmek ister. Beşiktaşlıların prensipleri vardır. Altyapıdan yetişen evlatlarını sahada görmek ister. Ben ve arkadaşlarım Beşiktaş için en iyisini yapacağız dedik. Sizin burada olmanız yapacaklarımızın teminatıdır. Siz ve teknik ekibiniz hoş geldiniz. Onlarca kupanız, şampiyonluklarınız var. Dünya yıldızlarına hocalık yaptınız. Dünya kulübü Beşiktaş size, siz de Beşiktaş’a çok yakıştınız. Başarı için her türlü desteği vereceğiz. Santos’un gelişi kişilerin değil Beşiktaş’ın itibarındandır. 15’i aşan teknik direktör adayları araısnda yönetim kurulumuz sizinle çalışma yönünde oy kullandı. Teklifimizi kabul ettiğiniz için teşekkür ederiz. Futbolcularımız sizi sabırsızlıkla bekliyor. Feyyaz Uçar ve Samet Aybaba takımı size teslim edecek ve yanınızda olacaklar. Beşiktaş’ı güneşli günlerde görmedik ki karanlıkta bırakalım. Size ve ekibinize güveniyoruz. Beşiktaşlılar artık huzurludur. Hüseyin Yücel’e, Onur Göçmez’e, Mete Vardar’a, Kaan Şakul’a, Feyyaz Uçar’a, Burak Aslan’a ve Samet Aybaba’ya şükranlarımı sunuyorum. Beşiktaş’ın şansı bol olsun.”

Beşiktaşın dünyaca ünlü bir kulüp olduğunu ifade eden Teknik Direktör Fernando Santos, imza töreninde şu ifadeleri kullandı:

“Burada olmaktan dolayı çok mutluyum. Beşiktaş dünyaca ünlü bir kulüp. Beşiktaş, Türkiye’nin en büyük kulübü. İstanbul çok güzel bir şehir. Ailem de İstanbul’u çok seviyor. Başkanımızın da desteğiyle burada iyi işler yapmak istiyorum. Efsane başkan Süleyman Seba’nın kültürünü yeniden kazandırmak için çalışacağız. Beşiktaş’ı hak ettiği yere getireceğiz. Samet Aybaba ile konuştuk. O da bu takımın efsane bir oyuncusu. Onunla beraber çalışacağız. Takımı iyi bir noktaya taşımak zorundayız. Ligde iyi bir durumda değiliz. Hep beraber zaferler kazanmak için elimizden geleni yapacağız.”

Beşiktaş Başkanı Hasan Arat, imza töreninin soru cevap bölümünde şunları söyledi:

“Beşiktaş için en iyisi neyse onun için çalıştık. Hak etmediğimiz eleştiriler aldık. Göreve gelirken çok ciddi hazırlıklar yaptık. En doğrusuna karar vermek o kadar kolay değil. 15’in üstünde teknik adamla görüştük. Geçmişiyle arzusuyla hoca olarak Santos’u seçtik. Uzun zamandır kendisiyle görüşüyorduk. Hoca takımın durumunu bilerek göreve geldi.

Basın mensupları camiayı yıpratmasınlar. Beşiktaş’a herkes sahip çıksın. Beşiktaş’ı koruyan ve saygı çerçevesi içinde olan her türlü eleştiriye açığız.  Basın mensupları olmayan rakamları yazmaktan vazgeçsin. Bunlar yanlış anlaşılmalara neden olabilir ve bizim pazarlık gücümüzü azaltabilir.

Yabancı oyuncularımız var. Yabancı oyuncu göndermeden yabancı oyuncu almamız mümkün değil. Samet Aybaba bu konuda önemli işler yaptı. Bailly’nin 3.5 milyon avroluk sözleşmesinden kurtulduk. Finansal açıdan önemli bir işti. 10 milyon avro maliyeti olan ve 180 dakika oynayan Onana meselesi vardı. Onana’yı kiralık olarak satın alma opsiyonuyla Marsilya’ya gönderdik. Bu ciddi bir adımdır. Chamberlain sakatlandı. İkinci yarıda ne kadar bizimle olabilir kendisiyle konuşacağız. 34 gün içinde iki oyuncu gitti, bu satış kadar önemlidir. Türk oyunculara yatırıma devam edeceğiz. Semih’in sözleşmesi uzatıldı. Altyapıdan gelen oyuncuların sözleşmeleri kontrol ediliyor. Hata yapma lüksüne sahip değiliz. Dikkatli hareket edeceğiz. Türkiye Kupası’nı kazanma ve Avrupa’ya gitme hedefimiz var. Hedeflerimize ulaşmak için hocamıza her türlü imkanı sağlayacağız.

Fernando Santos’la ihtiyaçlarımızı konuştuk. Halihazırda girişimlerimiz var. Kulübün mali yapısını zorlamadan transfer yapacağız.

30 günlük bir yönetime böyle organize bir saldırı dünyanın hiçbir yerinde olmamıştır. Bizden duymadığınız şeylerle ilgili spekülasyon yapmayın. Medya olmadan bu iş olmaz. Beşiktaş bugünleri aşacaktır. Hocamızın öncülüğünde aydınlık günlere gideceğiz. Şeffaf olacağız.

Dün Ruiz’in 2 milyon 750 bin avrosunu ödedik. Bunu yapanları Beşiktaşlılar unutmasın.”

Teknik Direktör Fernando Santos, soru cevap bölümünde şu ifadeleri kullandı:

“Taraftar bu yolda çok önemli. Onlara ihtiyacımız var. Gerçekçi ve sakin olmamız lazım. Kadroyu gözden geçireceğiz. Kalite, tutku ve kulübü sahada iyi temsil etme yeteneği lazım. Oyuncularla aile gibi olurum. Ailemize saldırı olursa hepimiz bir yumruk oluruz. Önemli olan birlik olmak.

Beşiktaş’ta daha önce çalışmış hocalar da çok değerli insanlar. Herkesin farklı bir yöntemi var. Şenol Güneş burada çok iyi işler yaptı.

Quaresma ve Simao ile konuştuk. Tebrik ettiler. Çok büyük bir kulübe geldiğimi söylediler.

Genç oyuncularımız var. Onlarla ilgili planlarımız var. En hızlı şekilde her şeyi organize edeceğiz.

Benim tek amacım kazanmak. Kaybettiğim zaman uyuyamıyorum. Benim takımım kazanmak zorunda. Sahada savaşmak zorundayız. Bunun dışında başka hiçbir şey işe yaramaz. Bu ruhu aşılamak istiyoruz.

Yıllarca kulüp takımlarında hocalık yaptım. Kulüp takımı hocalığına dönmek benim için mutluluk verici.

Beşiktaş’ın hedefi şampiyonluklar kupalar kazanmaktır. Bu ruhu geri getirmek için mücadele edeceğiz. Plan yaparak ve çok çalışarak en iyisini yapmaya çalışacağız. Takımdaki her oyuncu kendini değerli ve önemli hissedecek.

Kulübe saygısı ve sevigisi olanlara kapımız açık. Umarım her oyuncu burada kalmak ister. İstemeyen gider. Büyük isimler deği büyük karakterler getirmek zorundayız. Buraya kimse tatil için gelmeyecek. Buraya gelen oyuncu çalışmak zorunda. 4-3-3 oynuyorum ama oyuncuların durumuna göre taktik değişebilir. Oyuncu grubuna göre çözümler bulunur.”

Beşiktaş'ın Teknik Direktörü Fernando Santos, konuşmaların ardından Beşiktaş Başkanı Hasan Arat ile birlikte resmi sözleşmeyi imzaladı.

Beşiktaş Başkanı Hasan Arat, imza sonrası Fernando Santos’a Beşiktaş rozeti taktı ve Beşiktaş forması hediye etti.

İmza töreninin ardından Başkan Hasan Arat ile Teknik Direktör Fernando Santos Beşiktaş JK Müzesi’ni ziyaret etti.

Beşiktaş Başkanı Hasan Arat, müzede Beşiktaşımızın tarihiyle ilgili Santos’a bilgiler verdi.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları