loading
close
SON DAKİKALAR

'Beşiktaş'ta 30 dönümlük askeri alan imara açılıyor'

'Beşiktaş'ta 30 dönümlük askeri alan imara açılıyor'
Tarih: 08.10.2018 - 11:40
Kategori: Gündem

İBB Meclisi CHP üyesi Cevdet Bayram, Beşiktaş'ta 30 dönümlük askeri alanın, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından planda değişiklik yapılarak imara açılmasının önünün açıldığını söyledi.

İstanbul'un Beşiktaş ilçesindeki 30 dönümlük askeri alanın imara açılmasını verdiği önergeyle İBB Meclis gündemine taşıyan  CHP Üyesi Cevdet Bayram, İBB meclisinin CHP ve AKP Meclis üyelerinin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın yaptığı plan değişikliğine mutlaka itiraz etmesi gerekli olduğuna dikkat çekerek plana itiraz dilekçesi verdi.

"Barbaros caddesi üzerinde bulunan eski jandarma komutanlığına bağlı olarak Dikimevi’nin imara açılması ile alakalı daha önce Beşiktaş bölge planları 7–8 ay önce bu meclisten onaylanarak anıtlar kuruluna gönderilmişti. "Planda hastane ve yeşil alan olan bu bölgenin 04 Eylül 2018 günü Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan Beşiktaş ile ilgili bir plan değişikliği askıya çıkarıldı. Beşiktaş’ın göbeğine bir hançer daha çakıldı" Cevdet Bayram, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan plan değişikliğinde askeri alanın imara açılmasının önünün açıldığını belirtti. Cevdet Bayram'ın önergesinde şu ifadeler yer aldı.

"Aynı alanla ilgili İBB Meclisi'nde bir karar almıştık. Karara şöyle bir plan notu eklemiştik “var olan binalar dışında başka binalar yapılamaz” ek inşaat alanı artışı yapılmasının önünü kesmiştik. Ancak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan plan değişikliğinde plan notu kaldırılmış dolayısı ile 60.000 m2 inşaat alanı yapılmasının yolu açılmış. Soruyorum bu meclisin hiç mi itibarı yok? Bizim aldığımız kararı iki memur yok sayıyor ve yeni bir plan yapıyor! Biz konu mankeni miyiz? Seçilmişler olarak halktan aldığımız oylara sahip çıkamayacak mıyız? Bu plan değişikliği sizi rahatsız etmiyor mu? Aynı partinin seçilmişleri değil misiniz? Gelin her iki parti, diğer partili arkadaşlarım hızla bu plan değişikliğine itiraz edip dava açalım, Bakanlık kendisine gelsin, var mısınız?”

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları