loading
close
SON DAKİKALAR

Beşiktaş'ta Yönetim Kurulu, idari ve mali bakımdan oy çokluğuyla ibra edildi

Beşiktaş'ta Yönetim Kurulu, idari ve mali bakımdan oy çokluğuyla ibra edildi
Tarih: 02.12.2023 - 17:36
Kategori: Spor

Beşiktaş Jimnastik Kulübü 01.01.2022-31.12.2022 ve 01.01.2023-31.05.2023 Dönemleri Olağan İdari ve Mali Genel Kurul Toplantısı bugün BJK Akatlar Spor Kompleksi’nde gerçekleştirildi.

Beşiktaş Jimnastik Spor Kulübü 01.01.2022-31.12.2022 ve 01.01.2023-31.05.2023 dönemleri Olağan İdari ve Mali Genel Kurul Toplantısı; Başkan Ahmet Nur Çebi, Yönetim Kurulu Üyeleri, Divan Kurulu Başkanı Tevfik Yamantürk, Divan Başkanlık Kurulu Üyeleri ve Kongre Üyeleri katılımıyla BJK Akatlar Spor Kompleksi’nde gerçekleştirildi.

Toplantının açılışını Genel Sekreter, Sponsorluk ve Pazarlama, İnsan Kaynakları ve İdari İşlerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Mehtap Ferah yaptı. Açılışın ardından Toplantı Divan Başkanlığı seçimi yapıldı ve başkanlığa Serdar Keskin seçildi. Ardından saygı duruşundu bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Kongre Üyeleri yazılı önergesinin gündeme alınmasının kabulünün ardından Kulübün üyelik giriş ücretinin 20 bin liraya, yıllık aidatın 500 liraya yükseltilmesi üyelerin oy çokluğuyla kabul edildi. Yeni giriş ücreti ve yıllık aidat tutarı, 1 Haziran 2024’ten itibaren geçerli olacak.

01.01.2022-31.12.2022 dönemine ait Yönetim Kurulu idari faaliyet raporlarını açıklamak üzere kürsüye gelen İkinci Başkan Engin Baltacı şunları söyledi:

“Bırakmam Seni kampanyası düzenledik. Kulübün mali düzlüğe çıkması sağlandı. Bütün branşlarda başarılı bir dönem yaşandı. Stadımızın iskanı alındı. BJK Nevzat Demir Tesisleri’ndeki üç numaralı sahayı yeniledik. Stadımızın çimini yeniledik. 1903 tesislerini yeniden kulübümüze kazandırdık. Belediye tarafından geri alınan Çilekli Tesisleri’ni 29 yıllığına yeniden kulübümüze tahsis ettirdik. BJK Nevzat Demir Tesisleri’nin kullanımı yeniden kulübümüze kazandırıldı. Paşamandıra projemiz var, süreç ilerliyor.

15 Mart 2017’de DKY ile ön ödemeli konut sözleşmesi yapıldı. Beşiktaş adına düzenlenmiş bir tapu yok. Bilirkişi öngörülen parayı depo etti. Beşiktaş’ın kasasına bu konuda para girmedi. Bu dairelerle ilgili tapu hiçbir zaman olmadı. Gerede’de otel sözleşmemiz var. 5 milyon dolar cezai şartı vardı, bu şart ortadan kaldırıldı. Fulya’da benzinlik konusu var. Biz davalığız. Dava 19 Mayıs 2024’e ertelendi.

Stadımıza 23 yeni loca yaptık. Burada 700 bin dolar olan geliri 3.5 milyon dolara yükselttik. BJK Emlakjet Spor Kompleksi’nin parkeleri yenilendi. Stadımızda bulunan ofisleri yeniledik.

Konsorsiyum kredisini uzun vadeye ve düşük faize yaydık. Borçları liraya çevirdik. UEFA ile uyum anlaşması yaptık. Hacizleri sonlandırdık. Maaşlar zamanında ödendi. Vergi ve SSK borçları yapılandırıldı.

Sosyal sorumluluk projeleri gerçekleştirdik. Bu Oyuncak Sana Arkadaşım kampanyamız dünya genelinde büyük beğeni topladı.

Depremin ardından camiamızı koordine ettik ve bölgeye yardımlar yaptık. Bölgede üç okul inşa ettik.

Sponsorluk gelirlerimizi 18 milyon avrodan 28 milyon avroya yükselttik.

Başkanımız Ahmet Nur Çebi ile Rahmi Koç’un özel dostlukları sayesinde Tüpraş’la yaptığımız sponsorluk anlaşması sezon başından itibaren geçerli oldu. Beşiktaş Token piyasaya sürdük. Kartal Yuvası forma satışlarında büyük ilerleme kaydettik. Müzemizi açtık. Şeref Turu’nu şirketten alıp kendimiz yapmaya başladık. 10 milyon lira gelir elde ettik.

KPMG raporu uyarınca hukuki sorumluluk davaları açıldı. Yetkili mercilere bu raporu gönderdik. Akaretler’deki plaza için şirketlerle görüşme yaptık. Bu konuyu gelecek yönetime devrettik. Beşiktaş Emeklilik için FİBA ile sözleşme yaptık, süreç ilerliyor. Beşiktaş APP için 2023 yılında sözleşme imzlandı. Sistem gelecek yıl hayata geçecek.

Dört buçuk yılda 15 bin 913 kişi yeni üye yapıldı. Kimsenin Beşiktaşlılığını sorgulamadık. Demirören’le kangren haline gelecek alacak konusunda ibralaştık. Tüzük tadili yaptık ve tüzüğümüzü 7405 sayılı yasaya uygun hale getirdik.”

Denetim Kurulu Üyesi Kerem Akbaş, 01.01.2022-31.12.2022 dönemine ait Denetim Kurulu raporunu hazirunla paylaştı. Ardından raporların görüşülmesine geçildi.

Beşiktaş Jimnastik Spor Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi, toplantıda Kongre Üyelerine hitaben şunları söyledi:

“Altı buçuk yıl ikinci başkanlık, dört buçuk yıl başkanlık yaptım. Yüzde 68’e yakın oyla göreve geldim. Bunun için içtenlikle teşekkür ederim.

Beşiktaşlı olduğunu söyleyen kimsenin Beşiktaşlılığını tartışmayalım. Herkese saygı duyup değer verelim.

İlkokula giderken önlüğümün altında Beşiktaş forması olurdu. O günden beri Beşiktaş’a aşığım.

Göreve geldiğimizde banka yapılandırması nedeniyle temlikler vardı. Birçok sıkıntı vardı. Ödenmemiş maaşlar vardı. Elimi taşın altına koydum. Görev yapmaya çalıştım. Eylül ayının sonunda alınması gereken temiz kağıdı, ekim ayı sonuna ertelenmişti. Kısa süre içinde bugünün parasıyla 400 milyon lirayı bulduk ve temiz kağıdını UEFA’ya verdik. Beşiktaş’ın borcu namustur, bu bilinçle mücadele ettim.

Bırakmam Seni kampanyasıyla camia bana gereken enerjiyi verdi. Camiamıza minnettarız. Yapılandırma süreci yaşadık. Geçmişten gelen birtakım temlikler yumuşatıldı. Avro borcu liraya çevrildi. Bu işlemden 700 milyon liraya yakın tasarruf ettik.

Sergen hocayla şampiyon olduk. Üç kupa kazandık. Kadın futbolla dört kupayı müzemize getirdik. Zor dönemde kazanılan kupaların büyük değeri var. Taraftarın gücüyle bu başarıları elde ettik.

Taraftar ve genel kurul bir bütündür, ayrı düşünülemez. Geçmişe dönük borcumuz yoktur. Gelecek yönetimin para sorunu olmayacak.

Rahmi Koç her zaman Beşiktaş’ın yanında olmuştur, kendisine teşekkür ediyorum. Tüpraş sponsorluğunda ikinci ve üçüncü yılların parası Beşiktaş’a kar sağladığı için erken tahsil edilmiştir. Paranın yarısı borçlara gitmiştir, yarısı da kasadadır. Bize ödenmiş bir kuruş söz konusu değildir.

400 milyon borçla devraldığım görevi 200 milyon kasada parayla bırakıyorum. Bu konuda doğru işler yaptım. Geçmiş dönemin incelenmesi talep edilmişti. Tarafsız bir kurum inceleme yaptı. Rapor ilgili makamlara gönderildi. Bunu kendim için yapmadım. Yasal sorumluluğu yerine getirdim. Yapmasam vicdanen rahatsız olurdum. Gelecekler başkanlar da geçmiş dönemleri inceletsinler. Denetim Kurulu da konunun takipçisi olsun.

BJK Nevzat Demir Tesisleri, Orman Bakanlığı tarafından Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan alınmıştı. Bizim Gençlik ve Spor Bakanlığı ile yaptığımız sözleşme açıkta kalmıştı. Bu tesisi 29 yıllığına kiraladık.

Fulya’daki benzilik dava konusu. Dava varken kira konuşmak ve sözleşme imzalamak teknik olarak mümkün değil.

Genç futbolcuları A takıma kazandırdık. Bonservis geliri elde ettik. Genç oyuncuların takımda kalmaları için mücadele ettim. Başkana değer vermeyene ben hiç değer vermem. Beşiktaş’ta kalmak istemeyene zorla kal demem. Allah yollarını açık etsin. Altyapıdan gelen yeni oyuncularımız var. Altyapıda çok iyiyiz. Emeklerimizin karşılığını göreceksiniz.

Depremin ardından hareket geçtik. Bölgeye 255 TIR’dan oluşan yardım malzemesi gönderdik. Bölgeye giden ilk başkan benim. Bu Oyuncak Sana Arkadaşım etkinlğimiz dünyada gündem oldu ve yedi ödül aldı.

TFF başkanı ile mücadele eden, Beşiktaş’ın hakkını arayan biriyim. Kimse Beşiktaş başkanına el kaldıramaz. Böyle bir şey olsaydı gereğini yapardım. TFF başkanı, beş dakika daha bekleyebilir, sonra içeri girebilirdi. Lugano maçındaki sonuca etki etmeyebilirdi. İyi niyetli olduğunu düşünmüyorum.

MHK hakemleri benim çabamla gönderdi. Sonra bu hakemler geri geldiler. Gitmesi gerektiklerini söyleyen, dönmemeleri gerektiğini söyleyen bendim. Bu konuda taviz vermedim. Sonunda gerçekleri diğer kulüpler kabul ettiler. Biz hata yaptık dediler. Bunu söyletmek benim için gururdur.

Yapılan transferlerin yanlış olduğu şu an için söylenebilir. Taraftar üzülürken ben kahroldum. Bu takım bir süre sonra yukarıya çıkacaktır. Oyuncularımıza sahip çıkalım. Gedson, Ghezzal ve Rosier bir gecede Galatasaray’ın elinden alındı. Weghorst’tan gelir elde ettik. Başarıyı da konuşalım, başarısızlığı da. Yapılan güzel şeyler de var.

Çilekli Tesisleri, 29 yıllığına kulübümüze tahsis edildi. Eğitim alanı olan yerle ilgili ilgili arkadaş geriye dönük ödemeyi yapacaktır.

Seçilecek başkanın arkasında olacağıma söz veriyorum. Beşiktaş camiası birlik içinde olmalı. Kim seçilirse seçilsin, görev süresinin ortasında kimse başkan adayı olarak ortaya çıkmasın. İftira etmemek, yalan söylememek bizim kuralımız olmalı. Yönetime sahip çıkalım.

Türkiye Cumhuriyeti’nin temelinde Beşiktaş var. Bunun gururunu yaşamalıyız. Eski Beşiktaşlıların yeni Beşiktaşlılara Beşiktaş’ı anlatması lazım. O zaman bir bütün olabiliriz.”

01.01.2022-29.05.2022 tarihleri arasında görev alan Yönetim Kurulunun, idari ve mali bakımlardan ayrı ayrı ibrası oylamaya sunuldu. Yönetim Kurulu, idari ve mali bakımdan oy çokluğuyla ibra edildi.

29.05.2022–31.12.2022 tarihleri arasında görev alan Yönetim Kurulunun, idari ve mali bakımlardan ayrı ayrı ibrası oylamaya sunuldu. Yönetim Kurulu, idari ve mali bakımdan oy çokluğuyla ibra edildi.

Sayman Üye, Mali İşler, Finans ve IT’den Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Murat Kılıç, 01.01.2023-31.05.2023 ara mali dönem konsolide bütçesini üyelere takdim etti. Konsolide bütçe oy çokluğuyla kabul edildi.


Denetim Kurulu Üyesi Kerem Akbaş, 01.01.2023-31.05.2023 dönemine ait Denetim Kurulu raporunu üyelerle paylaştı.

01.01.2023–31.05.2023 tarihleri arasında görev alan Yönetim Kurulu, idari ve mali bakımlardan ayrı ayrı ibrası oylamaya sunuldu. Yönetim Kurulu, idari ve mali bakımdan oy çokluğuyla ibra edildi.

Sayman Üye, Mali İşler, Finans ve IT’den Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Murat Kılıç, 01.06.2023-31.05.2024 mali yılı konsolide bütçesini üyelerle paylaştı. Konsolide bütçe oy çokluğuyla kabul edildi.

Basketbol takımları ve altyapı birimlerinin basketbol faaliyetlerinin tamamının 01.06.2023 tarihinden itibaren Beşiktaş Basketbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş.’den devralınması ve bu faaliyetlerle ilgili her türlü işlemin 01.06.2023 tarihinden itibaren Kulübün bünyesinde yürütülmesi hususu görüşüldü ve oy çokluğuyla kabul edildi.

Başkan Ahmet Nur Çebi, toplantının kapanış konuşmasında şunları ifade etti:


“Beraber çalıştığımız ama şu an aramızda olmayan arkadaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Beşiktaşımızın 120. yılında Cumhuriyetimizin 100. yılında Beşiktaş’a başkanlık yapmış olmaktan gurur duyuyorum. Hepinize her şey için teşekkür ederim. Acı tatlı günlerimiz oldu. Özünde birbirimizi hep sevdik. Hepinizden helallik istiyorum. Hakkınızı helal edin. Ben Beşiktaş’a ve Beşiktaşlılara hakkımı helal ediyorum. 12 yıl zor bir süreçti. Gece gündüz demeden çalıştım. Keşke daha fazlasını yapabilseydim. Beşiktaşlı olduğunu iddia edip trol hesaplarla bana ve aileme küfredenlere hakkımı helal etmiyorum. Bizimkisi siyah-beyaz bir aşk hikayesi. Bu sevda hiç bitmeyecek. Allah’a emanet olun.”
Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları