loading
close
SON DAKİKALAR

Beşiktaş'taki terör saldırısının 5. yılı

Beşiktaş'taki terör saldırısının 5. yılı
Tarih: 10.12.2021 - 10:00
Kategori: Gündem

Bugün terör örgütü TAK'ın Beşiktaş Arena Stadı'nın etrafında düzenlediği saldırının, 5. yıl dönümü.

2016'da İstanbul Beşiktaş'ta bulunan Beşiktaş Arena'da, Süper Lig'de Beşiktaş ile Bursaspor arasında oynanan maçın bitiminde, taraftar stadı terk ettikten sonra saat 22.29'da bölgedeki çevik kuvvet polislerini hedef alan iki ayrı terör saldırısı düzenlenmişti.

İlk saldırı "Beleştepe" olarak isimlendirilen yerde, seyir halindeki bomba yüklü bir aracın patlaması şeklinde gerçekleşirken, ikinci saldırı ise 45 saniye sonra Maçka Parkı'nda yine polislerin bulunduğu bölgede durdurulmak istenen bir teröristin kendisini patlatması sonucu meydana gelmişti.

Anadolu yakasından bile duyulan patlamaların ardından olay yerine çok sayıda ambulans sevk edilmiş, yaralılar, çevredeki hastanelere kaldırılmıştı.

SALDIRI SONUCU 46 KİŞİ ŞEHİT OLMUŞTU

Terör saldırısının ardından Meclis-i Mebusan ile Dolmabahçe caddeleri bir süre trafiğe kapatılmış ve çevrede şüphelenilen paketler, olay yerine çağrılan bomba imha uzmanları tarafından kontrollü şekilde imha edilmişti.

Saldırı sonucu 39'u polis, 46 kişi şehit olmuştu.

BİR GÜNLÜK ULUSAL YAS İLAN EDİLMİŞTİ

Yaşanan hain saldırının ardından ülke genelinde bir günlük ulusal yas ilan edilmişti. Saldırıyı ise terör örgütü TAK üstlenmişti

GEÇTİĞİMİZ AY EMNİYET GÜÇLERİ BOMBAYI TAŞIYAN TERÖRİSTİ KISKIVRAK YAKALADI

Geçtiğimiz ay ise alçak saldırıda patlayıcıları taşıyan terörist Diyarbakır polisi tarafından yapılan titiz çalışma sonucu Mardin'in Nusaybin ilçesinde yakalanarak, cezaevine gönderildi.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları