loading
close
SON DAKİKALAR

Beykoz, Tokatköy'de yıkım gerginliği devam ediyor

Beykoz, Tokatköy'de yıkım gerginliği devam ediyor
Tarih: 24.08.2022 - 15:13
Kategori: Gündem

Beykoz Belediyesi tarafından kentsel dönüşüm kapsamına alınan Tokatköy'de yıkımı hukuksuz bulan mal sahipleri ile güvenlik güçleri arasında gerginlik devam ediyor. Vatandaşlar evlerini yıktırmamak için direniyor.

Tokatköy Mahallesi'nde kentsel dönüşüm kapsamında yapılan yıkım çalışmalarına karşı çıkan bir grup, ekiplere tepki göstererek yola taşlarla barikat kurup çevredeki çöpleri de ateşe verdi.

Olay yerine gelen çevik kuvvet ekipleri, söz konusu gruba müdahale etti.

Hz. Yuşa Caddesi'nde bulunan 2 katlı binada ise kadın ve çocukların da aralarında bulunduğu yaklaşık 20 kişi, mahkemenin yıkımla ilgili yürütme kararını durduğunu öne sürerek, kendilerini binaya kapattı.

Uzun süre güvenlik önlemi alarak gruptakileri ikna etmeye çalışan polis, kapıyı kırarak içeri girdi. Bu sırada bazı kişilerin polise taş atması üzerine ekipler biber gazı sıkarak binanın içindeki bazı eylemcileri gözaltına aldı. Müdahalenin ardından çatıya çıkan müzakereci ekipler de burada bekleyen kişileri ikna ederek indirdi.

Daha sonra yıkım kararı bulunan evdeki eşyalar, belediye ekiplerince çıkarılarak kamyona yüklendi.

Ekipler binanın yıkımı için çalışmalara başlarken, polisin çevrede aldığı güvenlik önlemi sürüyor.

Tokatköy Mağdurları Sosyal Medyada yaptığı paylaşımda;

"Biz polise taş mı atmisiz. Savcı suç unsuru yok dedi. Peki polisler ne yaptı bakın ve görün. Biber gazı topunu direk insanların üstüne sıkmak nedir."

Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın yaptığı paylaşımda polis memurlarına geçmiş olsun mesajı yayımladı;

"Tokatköy Kentsel Dönüşüm Projesi’nde bugün üzücü olaylar yaşadık. Hemşehrilerimizin güvenliğini sağlamak için orada bulunan 7 polisimiz atılan taşlarla yaralandı. Yaralanan polislerimize geçmiş olsun diliyorum.

Hemşehrilerimizin aileleriyle güven içinde yaşama taleplerini biliyor ve önemsiyoruz. Tüm bunları hiçe sayan art niyetli siyasi engellemelere rağmen, hemşehrilerimizi depreme dayanıklı yeni evlerine kavuşturmak için çalışmaya devam edeceğiz."

 

Kaynak : www.istanbulgercegi.com - Dilfiraz Değerli

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları