loading
close
SON DAKİKALAR

Beykoz Tokayköy'de yıkım gerginliği devam ediyor

Beykoz Tokayköy'de yıkım gerginliği devam ediyor
Tarih: 01.09.2022 - 15:06
Kategori: Gündem

Sabahın erken saatlerinde çok sayıda polis koçbaşları ile Beykoz Tokatköy'de kapıları kırdı. Kentsel dönüşüme karşı çıkan vatandaşları gaz sıkarak evlerinden çıkardı ve gözaltına aldı.

Beykoz Tokatköy'de kentsel dönüşüm kapsamında yıkım kararı verilen binalarda yaşayanlarla, polis ekipleri arasında gerginlik çıktı. Bazı bina sakinleri çatıya çıkarak yıkımı engellemeye çalışırken, evlerinden çıkmak istemeyenler polisler tarafından gözaltına alındı.

İstanbul Beykoz Tokatköy Mahallesi'nde kentsel dönüşüm kapsamında yıkımı planlanan yapıların elektrik, su ve doğalgazı 22 Haziran'da kesildi.

Sabah saatlerinde polis koçbaşı ile kapıları kırarak insanları dışarı attı.

Bu sabah saatlerinde ekipler yıkım için geldi. Çok sayıda Çevik Kuvvet ve TOMA mahallede güvenlik önlemi aldı. Evlerini boşaltmak istemeyenlerle yıkım için gelen ekipler arasında gerginlik çıktı.

BİBER GAZI İLE MÜDAHALE

Polis zaman zaman binayı tahliye etmeyenlere biber gazı ile müdahale etti. Bazı bina sakinleri de çatıya çıkarak yıkım ekiplerine direnmeye çalıştı.

Çatıya çıkan bir kişinin elindeki hortumla ekiplere su sıktığı görüldü. Polis ekipleri uyarılara rağmen binayı terk etmeyenleri tahliye ederek gözaltına aldı. Mahallede yıkım gerginliği devam ediyor.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları