loading
close
SON DAKİKALAR

Beylikdüzü Engelsiz Yaşam Birimi’nde atık malzemeler çöpe gitmiyor, hediyelik eşya oluyor

Beylikdüzü Engelsiz Yaşam Birimi’nde atık malzemeler çöpe gitmiyor, hediyelik eşya oluyor
Tarih: 25.10.2018 - 17:06
Kategori: Yerel

Beylikdüzü Belediyesi tarafından Kavaklı’da hizmete açılan Engelsiz Yaşam Birimi’nde eğitim alan özel gereksinimli bireyler, atık malzemeleri kullanarak yaptıkları dekoratif hediyelik eşyalarla dikkat çekici çalışmalara imza atıyorlar.

Beylikdüzü Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Engelsiz Yaşam Birimi, özel gereksinimli bireylerin yaşamına artı değer katmaya devam ediyor. Engelsiz Yaşam Birimi’nde, insanların çöp olduğunu düşündüğü atık malzemeler özel gereksinimli bireylerin elinde kimi zaman bir vazoya kimi zaman bir mücevher kutusuna kimi zaman bir duvar süsüne dönüşüyor. Özel gereksinimli bireylerin Engelsiz Yaşam Birimi’nde aldıkları eğitimlerle atık malzemelere hayat vererek yaptıkları hediyelik eşyalar, onlara takdir ve beğeni olarak geri dönüyor.

Hoşgöz: “Atıkları Getir, Engelsiz Yaşam Birimi’ne Destek Ol”

“Atık malzemeler bizim için çok kıymetli” diyen ve başta Beylikdüzü Belediyesi personelleri olmak üzere tüm vatandaşları, evlerindeki atık malzemeleri getirerek Engelsiz Yaşam Birimi’ne destek olmaya davet eden Beylikdüzü Belediyesi Başkan Yardımcısı Fatma Hoşgöz, “Engelsiz Yaşam Birimi’mizde yapılan çalışmalarla atıklar cöpe gitmiyor, özel gereksinimli öğrencilerimizin elinde birbirinden güzel hediyelik eşyalara dönüşüyor ve Belediyemizin düzenlediği çeşitli etkinliklerde açtığımız stantlarla vatandaşlarımızın beğenisine sunuluyor. Eski bardaklardan kumaş parçalarına, plastik pet şişelerden çam kozalağına kadar her atığı dekoratif hediyelik eşyalara dönüştüren özel gereksinimli öğrencilerimiz hem eğleniyorlar hem yaşıtlarıyla bir araya gelerek sosyalleşiyorlar hem de geri dönüşüme katkı sağlayarak yeni bir şey üretmenin mutluluğunu yaşıyorlar.” şeklinde konuştu.  

 

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com/

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları