loading
close
SON DAKİKALAR

Beyoğlu'nda 'imam hatip' eylemi

Beyoğlu'nda 'imam hatip' eylemi
Tarih: 08.06.2012 - 14:18
Kategori: Yerel

10 Haziran 2012 Pazar, Saat 13.00'da Muallim Cevdet İlköğretim Okulu önünde mahalle sakinleri tarafından 'imam hatip' eylemi yapılıyor...

10 Haziran 2012 Pazar, Saat 13.00'da Muallim Cevdet İlköğretim Okulu önünde mahalle sakinleri tarafından 'imam hatip' eylemi yapılıyor...

Daha öncede mahalleli veliler; Beyoğlu Çıksalın Mahallesi’nde depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkılıp, yeniden yapılmaya başlanan ilköğretim okulunun, imam hatip ortaokulu yapılacağını iddia edilmesi üzerine mahallede çocuklarını gönderecek başka okul olmadığı gerekçesiyle, yürüyüş düzenlemişti. Çıksalın Meydanı’nda, 50 öğrenci ve veli, Halıcıoğlu’nda bulunan inşaat halindeki okulun önüne yürümüş. Yürüyüş sırasında, "Çıksalın uyuma okuluna sahip çık", "Esnaf uyuma okuluna sahip çık" şeklinde slogan atan eylemciler, "Okulumuzu geri istiyoruz" yazılı dövizler taşıdı. Yürüyüş sırasında çevredekiler de alkışlarla eylemcilere destek vermişti.

Okulumuzu Geri İstiyoruz

Çocukların eğitim gördüğü Muallim Cevdet İlköğretim Okulu’nun 1968 yılından beri hizmet verdiğini söyleyen öğrenci velisi Yasemin Çakar, "Bina çok eski olduğu için geçen yıl yıkılıp, depreme dayanaklı yeni bir bina yapılmaya başlandı. Biz inşaatın bir an önce bitmesini beklerken, okula yeni kayıt alınmayacağını ve imam hatip ortaokulu yapılmasının planlandığını öğrendik. Bizim çocuklarımızın gideceği başka okul yok. Şu an Sütlüce’deki Cemal Artüz ilköğretim okuluna gidiyorlar. Ancak sınıflar 40-50 kişilik. Oranın veli ve çocukları da bizi istemiyor. 30 bin nüfuslu bir mahallede ilköğretim okulu olmaz mı? Biz kesinlikle okulumuzu geri istiyoruz" diye konuştu.

Çiğdem Meral de, "Bu çevrede başka ilköğretim okulu yok. Bizim çocuklarımızın ilköğretim okuluna ihtiyacı var. Yakında İmam Hatip lisesi var zaten. Burada yaşayan insanlar belli bir gelir seviyesine sahip. Okulumuz elimizden alınırsa çocukları başka okullara servislerle göndermek zorunda kalacağız" dedi.

Okul öğrencilerinden Furkan Dağdeviren ve Hilal Erçelik de, "Şu an gittiğimiz okulda bizi istemiyorlar. Orada sığıntı gibiyiz. Evimize de çok uzak. Biz okulumuzu istiyoruz" diye konuştular.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları