loading
close
SON DAKİKALAR

Beyoğlu'nun sicili kabarık

Beyoğlu'nun sicili kabarık
Tarih: 30.05.2012 - 12:19
Kategori: Yerel

Tecavüz skandalı ortaya çıkan Taksim karakolu ve Beyoğlu Emniyet Müdürlüğü, TBMM’ye en çok şikayet edilen yer oldu...

Taksim Polis Karakolunda görevli bir komiserin, gözaltındaki Rus uyruklu kadına tecavüz etmesi ile birlikte yeniden gündeme gelen Beyoğlu Emniyet Müdürlüğü, TBMM’ye en çok şikayet edilen yer oldu.

TBMM İnsan Hakları Komisyonuna yapılan şikayetlerde, Beyoğlu ilçe Emniyet Müdürlüğü ve bağlı karakollarda polislerin, zanlıları ekip otosunda, ya da kamera olmayan mutfakta dövdükleri öne sürüldü. Komisyon, eski İlçe Emniyet Müdürü Yusuf Yüksel’i de, İçişleri Bakanlığına şikayet etmişti. Yüksel’in adı tutuklu özel harekatçı Ayhan Çarkın’ın ifadesinde de geçti ve Çarkın, Yusuf Yüksel’i, Avukat Yusuf Ekinci cinayetine karışmakla suçladı.

Sicili kabarık
Nijeryalı mülteci Festus Okey’in gözaltında öldüğü Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğü için TBMM Komisyonuna çok sayıda şikayet ulaştı. Şikayetler kayıtlara şöyle geçti:

Bekarların kaldığı eve baskın yapan polisler, 37 yaşındaki Hakim Adlığ’ı dövdü. Adlığ, suç duyurusunda bulundu. Polisler “Yanlış adammış, üzgünüz” dedi. Tutuklama kararı çıkan bir gencin cezaevine götürüldüğü sırada ekip otosundan kaçması olayını soruşturan ekipler, 5 kişiyi gözaltına aldı. Bu kişiler işkence gördüklerini iddia etti.

Cumhuriyet gazetesi muhabiri Servet Alçınkaya, kimlik soran polislerden, önce polis kimliğini görmek istediği için karakolda dövüldü. Tarlabaşı’nda Mehmet Cirik, misafirlerini yolcu ederken kimlik soran polislerce gözaltına alınarak karakolda dövüldü.

Taksim’de bacağından yaralanan 16 yaşındaki K.K, şikayetçi olmak için gittiği Taksim Polis Karakolu’nda dayak yedi. Taksici Engin Topal’ı döven polisler, buna tepki gösteren Ali Bakça’yı da copladı.

Beyoğlu’nda bir kuaför, Roj TV izlediği gerekçesiyle gözaltına alınarak Beyoğlu Polis Karakolu’na götürüldü ve dayaktan dişinin kırıldığını anlattı. Tarlabaşı’nda transseksüel Esmeray, Beyoğlu Emniyet Müdürlüğü’nün önünden geçerken “Buradan geçmek yasak” diyen 2 polis tarafından dövüldü.

NTV Muhabiri Hilmi Hacaloğlu, gözaltına alındığı Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde dövüldü. Tarlabaşı’ndaki evine giden Bora Sezik, yolda sigara istediği polisten tokat yedi. Aynı polis daha sonra Sezik’e ateş ederek öldürdü. Cep telefonuyla konuşurken kimlik soran polise “Bir dakika...” dediği için Taksim Karakoluna götürülen tiyatro eğitmeni Ü.S de dövüldü.

Gazeteport

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları