loading
close
SON DAKİKALAR

Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin CHP'den ihraç edildi

Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin CHP'den ihraç edildi
Tarih: 14.06.2022 - 12:35
Kategori: Gündem

CHP YDK'ya sevk edilen CHP'li Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin, partiden ihraç edildi. İçişleri Bakanlığı Bilecik Belediyesi'nde devam eden rüşvet iddialarına ilişkin soruşturma nedeniyle Belediye Başkanı Şahin'i, geçici olarak görevden uzaklaştırmıştı.

CHP'li Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin, görevden uzaklaştırıldı. İçişleri Bakanlığı Bilecik Belediyesi'nde devam eden rüşvet iddialarına ilişkin soruşturma nedeniyle Belediye Başkanı CHP'li Semih Şahin'i, geçici olarak görevden uzaklaştırdı.

CHP, Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin'i Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk etmişti. 

CHP YDK'ya sevk edilen CHP'li Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin, partiden ihraç edildi.

Bilecik Belediyesi iştiraklerinden Kayı A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı olan Selçuk E.'nin, bina ruhsat bedeli ve iş takibi için başvuranlardan rüşvet istediğinin tespit edilmesi üzerine, 19 Ocak'ta Bilecik Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince operasyon düzenlendi.

Suçüstü yakalanan Selçuk E., sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Soruşturma kapsamında mülkiye müfettişlerince elde edilen bulgularla hazırlanan rapor, Cumhuriyet Başsavcılığı'na iletildi. Bilecik Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma genişletilirken, Belediye Başkanı Semih Şahin de dahil edildi.

TEFTİŞ KURULU UZAKLAŞTIRMA İSTEDİ

Mülkiye müfettişlerince Başkan Şahin hakkında 'Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerinin Yargılanması Hakkında Kanun' uyarınca ön inceleme, 'Mal Bildiriminde Bulunulması, Rüşvet ve Yolsuzluklarla Mücadele Kanunu' kapsamında da mal varlığı soruşturması başlatıldı. İçişleri Bakanlığı Mülkiye Teftiş Kurulu, "tanıkların ve ifade sahiplerinin baskı altına alınmaması, suç delillerinin yok edilmesi, karartılması ya da değiştirilmesinin önüne geçilebilmesi, yapılacak ön inceleme ve soruşturmaların selameti" gerekçesiyle Başkan Şahin'in geçici olarak görevden uzaklaştırılmasını talep etti.

Bunun üzerine Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun onayıyla geçici olarak görevinden uzaklaştırıldı. Görevden uzaklaştırma kararının, Anayasa'nın 127'nci maddesi ile 'Belediye Kanunu'nun 47'nci maddesi kapsamında alındığı belirtildi.

CHP DİSİPLİNE VERDİ

CHP'nin Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin'in Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk edildiğini duyurmuştu.

CHP'nin Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun'un www.istanbulgercegi.com'a ulaşan açıklamasında Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin'in Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk edildiği bilgisi paylaşıldı.

CHP'li Seyit Torun’un yazılı açıklamasında:

"Bilecik Belediyesi’nde yargıya intikal eden soruşturma süreci ile Belediye Başkanı Semih Şahin hakkında kamuoyuna yansıyan iddialar, Genel Merkezimiz tarafından hassasiyetle takip edilmektedir. Bu kapsamda; partimizin Yerel Yönetimler Heyeti, yerinde inceleme ve değerlendirme yapmak üzere bölgeye gönderilmiştir. Parti heyetimizin araştırmaları sonucunda kapsamlı bir rapor hazırlanmış ve Genel Merkezimize sunulmuştur.

Merkez Yönetim Kurulumuzun 16 Şubat 2022 tarihli toplantısında, parti heyetimizce hazırlanan rapor ciddiyetle ele alınmıştır. Yapılan kapsamlı değerlendirmeler sonucunda, Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin’in; parti sorumluluğu, etik değerleri ve yerel yönetim ilkeleri ile bağdaşmayan tutum ve davranışları nedeniyle, Yüksek Disiplin Kurulu’na sevk edilmesine oy birliği ile karar verilmiştir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur." denildi.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları