loading
close
SON DAKİKALAR

Billur Tuz önünde eylem

Billur Tuz önünde eylem
Tarih: 12.02.2012 - 20:17
Kategori: Sendika

Çiğli Organize Sanayi Bölgesi’ndeki Billur Tuz işçileri bugün vardiya giriş çıkışında yaptıkları yürüyüş ve basın açıklaması ile sendikalaşmaktaki kararlılıklarını bir kez daha gösterdi.

 İşçiler, daha önce işyeri önünde yapılan diğer basın açıklamalarına katılmazken bu sefer tüm sendika üyesi işçilerin ve işten atılmış olanların tam katılımı dikkat çekti.

Bunun nedeni Tek Gıda-İş’in Genel Merkez düzeyinde Billur Tuz’daki örgütlenmeye el atması olarak ifade edildi. Saat 15.00’te işbaşı yapacak olan işçiler sendikanın sağladığı servisle yarım saat önce gelip organize sanayi girişinden Billur Tuz önüne kadar açtıkları pankartla ve sloganlar eşliğinde yürüdü. Yürüyüş sırasında EMEP ilçe yöneticileri ve Schneider İşyeri Komitesi, Billur Tuz işçilerine eşlik etti. Billur Tuz önünde ise desteğe gelen sendikacı ve direnişteki  Savranoğlu işçileri coşkulu sloganları ile işçileri karşıladı.

Aynı şekilde organize sanayi bölgesinde bulunan ve Tek Gıda-İş 7 Nolu şubede örgütlü Aliance One tütün fabrikasından bir grup işçinin çay paydosunda işyeri önünden sloganlarla Billur Tuz işçilerine desteğe gelmesi fabrika önündeki coşkuyu daha da arttırdı. Saat 15.00 te iş başı yapacak işçiler kart basıp içeri girerken, patronun servisleri arka kapıya alıp içerdeki işçileri ön kapıya bırakmak istememesine rağmen içeride sendika üyesi işçiler de alkış ve sloganlarla eyleme katıldı.

Eylemde konuşan Tek Gıda-İş Sendikası Genel Başkan Danışmanı Gürsel Köse, Billur Tuz’u örgütlülüğe kavuşturmadan terk etmeyeceklerini açıkladı. İşverene, “Üyelerimize sendikadan istifa et baskısından vazgeçin, yasalara karşı saygılı olun. 30 yıldır olduğu gibi TİS imzalayıp iş barışını yeniden tesis edelim. Aksi durumda üretimden gelen gücümüz de dahil bizi destekleyen sendikalarla da birlikte her türlü eylem ve mücadeleye hazırız” dedi.

Eyleme Petrol-İş Aliağa Şube Başkanı İsmail Doğan, Türk-İş Bölge Sekreteri Tuncay Kireçkaya, TÜMTİS İzmir Şube Yönetimi, Deri-İş Şube Yöneticileri ve Genel Merkez Yöneticisi Hasan Ulaşan, Tez Koop-İş yöneticileri ve bir grup KİPA işçisi, Belediye-İş İzmir Şubeleri Başkan ve Yöneticileri, Hava-İş Şube Başkanı, TOLEYİS Şube Başkan ve yöneticileri, Çiğli Belediyesi Kafesan işyeri temsilcileri, Basın-İş İzmir Şube Başkanı Yılmaz Yurteri ve EMEP Çiğli ve Karşıyaka ilçe yöneticileri katılarak destek verdi. 

Görüşlerini aldığımız İşçilerden Serkan Omak, sendikalı olduğu için 9 ay önce işten ilk çıkarılanlardan olduğunu kaydetti. Sendikalaşma faaliyetinde bulunduğu için işten atılan İşyeri Temsilcisi Resul İncidelen de işyerinde şef, amir, müdürlerin tehdit ve baskılarının sürdüğünü belirterek, “Yaptığımız eylemler, işyerindeki arkadaşların güvenini yerine getirdi. Bizler de bundan sonra Billur Tuz işçileri olarak sendikal faaliyet olan her yere yardıma hazırız” dedi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları