loading
close
SON DAKİKALAR

Binali Yıldırım bu defa da bazı seçmenlere büyükşehir pusulası verilmediğini iddia etti: Bakıyor ki AK Parti'ye oy verecek gibi...!

Binali Yıldırım bu defa da bazı seçmenlere büyükşehir pusulası verilmediğini iddia etti: Bakıyor ki AK Parti'ye oy verecek gibi...!
Tarih: 19.05.2019 - 16:09
Kategori: Gündem

YSK, 6 Mayıs'ta hukuka aykırı bir kararla İstanbul seçimini iptal etmiş, seçilmiş başkan Ekrem İmamoğlu'nun mazbatasını elinden almıştı...

YSK'nın kısa gerekçesinde "sandık kurullarında memur olmayan kişiler görev aldığı" için seçimin iptal edildiğini duyurmuştu. 

YSK'nın 13 gündür ayrıntılı gerekçeli kararını yazması beklenirken, AKP'nin İstanbul adayı Binali Yıldırım her gün yeni bir iddiayla gündem oluyor.

23 Haziran'a giden süreçte seçim kampanyasına seçimlerin 'oyların çalındığı' gerekçesiyle iptal edildiği iddiasıyla başlayan Yıldırım, bu defa da daha önce gündeme gelmeyen, YSK'ya yapılan başvuru dilekçesinde de yer almayan bir iddiayı ortaya attı.

Yıldırım'a göre, bazı sandık kurulu üyeleri oy verecek kişilerin tipine bakarak büyükşehir pusulası vermemiş! Yıldırım, "Bunu bize seçim günü gelen şikayetlerden biliyoruz. Şikayetler oldu, müdahale ettik. Bilebildiklerimizi düzelttirdik" dedi.

Konuya ilişkin açıklamasının yer aldığı videoyu Twitter hesabından "Vatandaşlarımız sordu, bizler de cevapladık. Akıllarında kalan soruları gidermek için yapılan usulsüzlükleri tane tane anlattık. 23 Haziran için bıkmadan usanmadan tüm merak edilenleri anlatmaya devam edeceğiz. Her şey güzel İstanbul’uzumun akıbeti için" notuyla paylaşan Yıldırım, konuşmasında sandık başlarında AKP'li üyeler bulunurken bunun nasıl yapılabildiğini ya da tutanağa şerh düşülüp düşülmediğine ilişkin herhangi bir bilgi vermedi.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları