loading
close
SON DAKİKALAR

Binali Yıldırım, resmen AKP'nin Genel Başkanı

Binali Yıldırım, resmen AKP'nin Genel Başkanı
Tarih: 22.05.2016 - 16:30
Kategori: Gündem

Kuruluşundan bu yana ikinci kez olağanüstü kongreyi toplayan AKP, tek aday Binali Yıldırım'ı 1405 geçerli oyla genel başkan seçti.

Kuruluşundan bu yana ikinci kez olağanüstü kongreyi toplayan AKP, tek aday Binali Yıldırım'ı 1405 geçerli oyla genel başkan seçti. Yıldırım'ın tek aday olarak seçime girdiği kongrede MKYK sürprizi yaşandı. Bu arada, AKP'deki krizi gün yüzüne çıkartan yetki devri için de önemli gelişmeler yaşanıyor.

MKYK'DE BÜYÜK SÜRPRİZLER

AKP'nin yeni MKYK listesinde Numan Kurtulmuş, Yalçın Akdoğan, Mehmet Ali Şahin, Cemil Çiçek ve Süleyman Soylu gibi isimler yer almadı.

AKP'nin yeni MKYK'sine giren isimler şöyle:

Abdülhamit Gül, Mehdi Eker, Derya Bakbak, Ahmet Sorgun, Mahmut Kaçar, Mustafa Kurt, Ali Aydınoğlu, Markar Esayan, Osman Boyraz, Asuman Erdoğan, Mehmet Muş, Tülin Erkal Kara, Ayhan Ogan, Mehmet Müezzinoğlu, Yıldız Seferinoğlu, Ayşe Şule Köseoğlu, Murat Baybatur, Fevai Arslan, Bekir Bozdağ, Mustafa Ataş, Nurdan Şanlı, Berat Albayrak, Mustafa Köse, Murat Yıldırım, Burhan Kuzu, Mustafa Savaş, Ahmet İnal, Cevdet Yılmaz.

"YETKİ DEVRİ" YILDIRIM'A

AKP'nin eni MKYK'sinde yer alacak isimlerden Ankara Milletvekili Fatih Şahin, il ve ilçe başkanlarını atama yetkisinin Binali Yıldırım'a verilebileceğini söyledi. Şahin, "Ben muhtemel görüyorum. İlk toplantıda yetki devri yaşanacaktır. Kongrelerden sonra işerin hızlı yürümesi için bu yapılmıştır. Oradaki nüans, bu yetki devrinin kötüye kullanıldığı veya özensiz davranıldığı gerekçesiyle bu yetkiyi MKYK'nın kendi uhdesine alması düşüncesiydi. Yeniden bu yetki verilir mi, muhtemeldir" ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz Nisan ayında, AKP MKYK'sinde alınan kararla, teşkilâtlarla ilgili yetki Ahmet Davutoğlu'ndan alınmıştı. MKYK sonrası açıklama yapan AKP Sözcüsü Ömer Çelik, "Bunun bir değişiklik, çok radikal bir tutum gibi ele alınması doğru değil. Bu teknik bir mesele" demişti.

BİNALİ YILDIRIM RESMEN GENEL BAŞKAN

Tek aday olarak seçime giren Binali Yıldırım, 1411 delegenin 1405'inin oyunu alarak genel başkan seçildi. 6 delegenin oyu geçersiz sayıldı.

Cumhuriyet


ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları