loading
close
SON DAKİKALAR

Binlerce genç beyin 12 liraya kurtulacak

Binlerce genç beyin 12 liraya kurtulacak
Tarih: 11.02.2012 - 19:43
Kategori: Eğitim

Kimse Yok Mu Kocaeli Şubesi, '1 lira okuma salonları' projesi ile 1 milyon kişiye ulaşarak, bu kişilerin herbirinde 12 lira Somalili, Vanlı ve Kocaelili binlerce çocuğa ulaşmayı hedefliyor.

Geçen yıl Sudan Darfur Yetimler Kampanyası ile dünyanın dikkatini Darfur’a odaklamayı başaran ERKOMED ve Kimse Yok Mu Kocaeli Şubesi yaptıkları çalışmalar ile Darfur’daki 600 yetimin bir yıllık gıda eğitim barınma ve giysi ihtiyaçlarını karşılamanın yanı sıra 4 derslikli bir okul ve yetimhane yapıldı. Bu başarılı çalışmanın ardından yeni bir projeye imza atmaya hazırlanan dernek ve Kimse Yok Mu Kocaeli Şubesi ‘1 lira okuma salonları’ projesi ile maddi imkânsızlıklardan dolayı eğitim imkanı bulamayan başarılı öğrencilerin elinden tutularak, eğitim imkanı hazırlanmasına vesile olacak.

Kimse Yok Mu Kocaeli Şubesi Başkanı Vasfi Başak, sözkonusu proje ile 1 milyon kişiye ulaşarak, kişi başı 12 lira yardım karşılığında 12 adet okuma salonu ve yetimhane yapmayı hedeflediklerini açıkladı. Projenin Somali, Van ve Kocaeli’nde gerçekleştirileceğini ifade eden Başak, yetim ve maddi imkansızlıklardan dolayı okuyamayan çocukların elinden tutulacağını dile getirerek, "Kişi başı çok küçük bir rakamla binlerce çocuğun suça, yanlış yönlere sapmasını engelleyerek, gelecek için güzel nesiller yetiştirmeyi amaçlıyoruz. Ülkemizin insanı mazluma mağdura yardım etmeyi sever. Bunun için yardımlarını talep ediyoruz. Tüm halkımızın kampanyaya destek vereceğinde şüphemiz yoktur." şeklinde konuştu.

Dernek sorumlusu Ziya Paşa Akyürek ise 1 lira okuma salonlarıyla her türlü suçun ve terörün belini kırılacağına inandığını dile getirdi. Akyürek, şöyle konuştu: "Böyle olduğundan dolayı bizler de böyle bir projeye imza atmak istedik. Damlalardan nasıl ummanların teşkil ettiğini göstermek için Kimse Yok Mu sesine tüm mezunlarımızla ve bizi tanıyan dostlarımızla 'Burdayız ve Varız' demek istedik. Daha önce de Darfur yetimlerinin tebessümüyle içimizi ısıtmıştık. Şimdi de inşallah Kocaeli’den Van’ oradan Somali’ye uzanan kardeşlik köprüsüyle yeni adımlar atacağız." dedi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları