loading
close
SON DAKİKALAR

BioNTech’in 550 bin doz aşısı hâlâ ortada yok!

BioNTech’in 550 bin doz aşısı hâlâ ortada yok!
Tarih: 26.01.2021 - 15:28
Kategori: Gündem

Çinli Sinovac firmasından alınan Covid-19 aşısına ilişkin tartışmalar devam ederken Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın 2020 yılının sonuna kadar 550 bin doz geleceğini açıkladığı BioNTech’in aşısı da hâlâ ortada yok.

Çin’den alınan Covid-19 aşılarının ülkeye getiriliş tarihleri defalarca ertelenirken “2020 yılının sonuna kadar 550 bin doz gelecek” denilen BioNTech’in Covid-19 aşı da hâlâ gelmedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 25 Aralık 2020 tarihinde sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, yıl sonuna kadar 550 bin doz aşının getirileceğini açıklamasına karşın aşılar bir türlü getirilemedi. BirGün'den İsmail Arı'nın haberine göre; Sağlık Bakanlığı kaynakları da BioNTech’in Covid-19 aşısının getirilemediğini doğrularken aşının ne zaman getirileceğine ilişkin bir bilgi verilmedi.

"550 BİN DOZ DEPOLARDA HAZIR" DEMİŞTİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın 25 Aralık 2020 tarihinde yaptığı açıklamada ise şu ifadeler yer almıştı:

BioNTech aşısı ile ilgili anlaşmanın imzalanmak üzere olduğunu dün sizlerle paylaşmıştım. Bu gece 04.30 itibariyle anlaşma imzalandı. Yapılan anlaşmaya göre bu yıl için ayrılan, depolarda hazır beklediğini Prof. Dr. Uğur Şahin hocamızın açıkladığı doz miktarı 550.000 dozdur. Bu miktarın Türkiye’ye yıl sonuna kadar ya da ocak ayı başında gelmesi beklenmektedir. Bununla birlikte mart ayı sonuna kadar 4.5 milyon doz aşı ülkemize teslim edilecektir. Anlaşmamıza göre tarafların mutabakatı ile 30 milyon doza kadar aynı şartlarda aşı temin edilebilecektir.

ÇELİŞKİLİ AÇIKLAMALAR YAPILDI

"BioNTech aşısı ve Sinovac aşısı ile ilgili Sağlık Bakanlı Fahrettin Koca'nın çelişkili açıklamaları olduğunu" söyleyen CHP Ankara Milletvekili Dr. Murat Emir ise "Bakan Koca, '550 bin doz aşı gelecek' dedi. Ardından 'Sözleşme imzaladık' diye açıklama yaptı. Ocak ayında da AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ‘BioNTech aşısı için görüşmelerimiz devam ediyor’ dedi. Burada bir ilerleme kaydedilemediği görülüyor. Sputnik V aşısını devreye alınması da buradaki bir tıkanıklığın sonucu gibi görünüyor. Türkiye'nin etkinliği ve güvenilirliği kanıtlanmış aşılar için bir an sözleşme imzalayarak bu aşıları Türkiye getirmesi gerekiyor” diye konuştu.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları