loading
close
SON DAKİKALAR

Bir devir kapandı, İstanbul'un yeni belediye başkanı Ekrem İmamoğlu görevi Mevlüt Uysal'dan devraldı

Bir devir kapandı, İstanbul'un yeni belediye başkanı Ekrem İmamoğlu görevi Mevlüt Uysal'dan devraldı
Tarih: 17.04.2019 - 18:40
Kategori: Gündem

31 Mart'taki yerel seçimlerde İBB Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu 17 günün sonunda önce mazbatasını ardından görevi devraldı.

Görevi Saraçhane'deki İBB binasında Mevlüt Uysal'dan devralan İmamoğlu şunları söyledi:

"16 milyonun emanetidir bu makam. Biz hizmetten onur duyacağız. Kim hizmet ettiyse şükran duygularımı belirtmek istiyorum. Bu makam bizden sonra başkalarına nasip olacak. Sayın başkana teşekkür ediyorum. Türkiye'ye hayırlı olsun."

İmamoğlu devir teslim törenin ardından basına da kısa bir açıklama yaptı. İmamoğlu, "Büyükşehre geldik aslında bugün hızlıca görevimize başlamak, belediye bünyesindeki konulara hakim olmak, çalışanlarla kucaklaşmak istedik. 16 milyon insan adına görevi devraldık inşallah çok güzel hizmetler yapacağız. Tüm hemşehrilerimizin desteğiyle birçok sorunu birlikte çözeceğiz. Kutsal bir göreve başladığımın farkındayım. Bu şehrin geleceğine büyük hizmetler yapacağımı hissediyorum. Kismenin gözü arkada kalmasın. Herkesi buraya davet edeceğiz. Bu şehrin varlığının, nimetinin şehrin insanlarına ait oldığunu hissettirmek ilk icraatımız olacak" dedi.

İmamoğlu daha sonra dışarıda kendisini bekleyen halka seslendi.

İmamoğlu'nun İBB binası önünde halka yaptığı konuşma şöyle:

"Bu şehre, bu güzel insanlara barış getiriyoruz. Sevgiyi getiriyoruz. Türk'ü, Kürdü, Laz'ı herkesi selamlıyorum. Bu şehrin Müslümanlarını, Sünnilerini, Alevilerini selamlıyorum. Hrisityanlarını, Ermenilerini, Rumlarını selamlıyorum. Haktan, hukuktan, adaletten asla vazgeçmedik. Barıştan, demokrasiden, evrensel değerlerden vazgeçmedik. Bu ülkenin kurucu değerlerinden vazgeçmedik. Cumhuriyetten vazgeçmedik. Bu millete olan inancımızdan vazgeçmedik. Mustafa Kemal Atatürk'ten vazgeçmedik.

Allah'ıma şükrediyorum. Bana dünyanın en güzel şehrini bu şehrin insanlarıyla yönetme şansını bana tanıdı. Bu sorumluluğumdur. Kendimi bu şehrin bebeklerine, çocuklarına, gençlerine, kadınlarına,insanlarına adayacağım, söz veriyorum. 

Bribirimize selam vereceğiz. artık ötekisi, berikisi yok, kıyıda köşede kalanı, kaymak tabakası, varoşu yok. Bu şehrin nimetlerini ganimet yapmak yok, nimetleri paylaşmak var. Haksızlığa nasıl boyun eğmediysem kimsenin hakkını yemedim kimsenin hakkını yedirmeyeceğim. 

Sizi kutuplaştıran hangi unsurlar varsa, ayrı düştüyseniz, selam borcunuz olduğunu düşündüğünüz bir komşunuz, hemşehriniz varsa buradan ayrıldıktan sonra gidin elini sıkın, kucak dolusu sevgilerimi iletin. Esas olan bu şehre hizmet. Biz bunun dışında kendine, kişiye, gruplara, ona buna hizmeti reddediyoruz. Bu ülke insanına hizmet etmeye geliyoruz. CHP'lilere, İYİ Partililere, AK Partililere, MHP'lilere, HDP'lilere hzimet edeceğim, Saadet Partililere hizmet edeceğim. Hiçbir insanımı ayırt etmeyeceğim. Çocuklarımın huzurunda söz veriyorum, bu şehrin çocukları benim çocuklarım. Bu şehrin gençlerinin Ekrem abisi olmaya geliyorum. Bu şehrin kadınlarına eşimin huzurunda söz veriyorum. Kadın dostu bir şehir olacak. Oy versin vermesin herkesin yol arkadaşlığına talibim. 

Bir gün hata yapabilirim, tökezleyip yere düşebilirim. Elimden tutup ayağa kaldırmaya var mısınız? 17 günde özellikle sürecin sağduyulu şekilde olması için çaba gösteren herkese teşekkür ediyorum. Çuvalların başında bekleyen demokrasi nöbetçilerine teşekkür ediyorum. Bu sürece katkı sunan ve başından ayrılmayan genel başkan yardımcılarıma, grup başkanvekillerime, milletvekillerime teşekkür ediyorum. Adaylığımdan bugüne 2 ittifak partisi olan... Beni yetiştiren, bugüne getiren partime CHP'ye teşekkür ediyorum. Partimin genel başkanına tüm güveniyle benim yanımda sımsıkı duran Kemal Kılıçdaroğlu'na teşekkür ediyorum. Aynı şekilde benim bu sürecime tüm içten duygularıyla ittifakımız olan yanımda dimdik duran İYİ Parti'ye teşekkür ediyorum. Çok kıymetli genel başkanı sayın Meral Akşener'e teşekkür ediyorum. 

İttifak sürecinde yanımda olan iki il başkanım hem Canan hanıma hem Buğra beye teşekkür ediyorum. İstanbul'un gönüllülerine, oy versin vermesin bütün yaşayanlarına teşekkür ediyorum. 

Bu şehri akılla, bilimle, üretimle buluşturacağız sizleri boş işlerle meşgul etmeyeceğiz. Çok çalışmamaız lazım. Her birinizin emeğine, birikimine, tecrübesine ihtiyacımız var. Size katılımcılık, şeffaflık vadediyorum. Dünyanın en demokrat belediye başkanlığını vadediyorum. Görevi teslim aldık. Görev 16 milyon tarafından verildi yine bu şehrin insanları tarafından alınır. Nasıl teslim almışsak görevi layıkıyla başkasına teslim etmek isteriz. İhanet etmeden, şehrin havasına suyuna, her şeyine sahip çıkarak. Benden önce şehre katkı sunmuş, kendini adamış kim varsa minnetlerimi sunuyorum. Hayatlarını kaybedenlerin ruhları şad olsun.  

14-15 yaşında gencimiz bana yumruğunu sıkarak 'Ekrem abi her şey çok iyi olacak' dedi. Bu inançla herkes birbirine umut versin. Bu haftasonu sizlerle burada buluşacağız. Bütün İstanbul'a duyurun herkes bir komşusunu alacak, kadın-erkek, bebekleriyle, gençlerle kolkola şarkılara söylemeye var mıyız? 

Yola çıkarken beni tanıdıkça çok sevecekler, dedim. Galiba sözümde durdum. Öyle çalışacağım ki beni daha çok seveceksiniz. Size mutlu bir yaşam vadettiğimi ama geçmişten güç aldığımı her yerde söylüyorum. Allah'ım beni aileme, bu millete, bayrağıma, cumhuriyetime ve Atatürk'e mahcup etme. Görevimizi oturtalım, süreci netleştirelim ondan sonra hep birlikte bir kez daha Anıtkabir'e gideceğiz. Hepinizi çok seviyorum."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları