loading
close
SON DAKİKALAR

Bir film izledi dolandırıcı oldu

Bir film izledi dolandırıcı oldu
Tarih: 11.02.2012 - 23:22
Kategori: Şehir

Leonardo DiCaprio'nun oynadığı 'Sıkıysa Yakala' filminden etkilenen Abdülkadir B. internet üzerinden dolandırıcılık yapmaya başladı.

FBI’ın ünlü "En Çok Arananlar" listesinde yer alan genç dolandırıcısının gerçek yaşam öyküsünün anlatıldığı Leonardo DiCaprio’nun başrolünde oynadığı "Sıkıysa Yakala" filminin senaryosundan esinlenerek İstanbul’da internet üzerinden dolandırıcılık yapan Abdülkadir B.(19), gözaltına alındı.

Zanlının "Kelepir" başlığı ile koyduğu sahte eşya satışı ilanlarıyla ilgili kaparo toplayarak, yüzbinlerce liralık dolandırıcılık yaptığı iddia edildi. Zanlının, sevgilisi H.Ç’ye kendisini, annesi Fransız bir pilot olarak tanıttığı ve kapora olarak aldığı paraları sevgilisinin hesabına yatırttığı ortaya çıktı.

Film senaryosunda da Leonardo DiCaprio çevresindeki kadınlara kendisini annesi Fransız olan bir pilot olarak tanıtarak, yaptığı dolandırıcılıklarda kullanıyordu.

İstanbul Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği tarafından internetten dolandırıldığını söyleyen vatandaşların şikayeti üzerine soruşturma başlatıldı. Sözde ilan vererek sattıkları için kaparo toplayan zanlının, her seferde aynı hesap numarası verdiği belirlendi. Polis bunun üzerine hesabın sahibi H.Ç., adlı kadını gözaltına aldı. Poliste ifade veren H.Ç., internet üzerinde tanıştığı ve kendisini pilot olarak tanıtan sevgilisinin banka hesabını kullandığını söyledi. Banka hesabının dolandırıcılık için kullanıldığını bilmediğini söyleyen H.Ç., "Bana annesinin Fransız olduğunu ve pilotluk yaptığını söyledi. Ona inandım. Bir arkadaşımdan para gelecek diyerek hesabı kullanmak isteyince şüphelenmedim" dedi.

Polis bu ifade üzerine H.Ç.’nin sevglisi Abdülkadir B.’yi gözaltına aldı. Abdülkadir B.’nin daha önceden aynı yöntemle 110 bin liralık vurgun yapmak suçundan gözaltına alındığını ve tutuklandığını tespit etti. Abdülkadir B.’nin internet üzerinde dolandırıcılık yaptığı iddiasıyla 8 kez gözaltına alındığı ortaya çıktı.

Polis zanlının başrollerini Leonardo DiCaprio’un paylaştığı ı ABD’de yaşayan ünlü bir dolandırıcının hayat hikayesinin anlatıldığını "Sıkıysa Yakala" filmden esinlendiğini belirledi. FBI’ın ünlü "En Çok Arananlar" listesinde yer alan en genç dolandırıcısının gerçek yaşam öyküsünde, zanlı Frank Abagnale Jr henüz 18 yaşına gelmeden sahte doktorluk, avukatlık ve büyük bir hava yolu şirketinde pilot yardımcılığı yaptı. 

Kılık değiştirme ustası olan Abagnale, aynı zamanda son derece zeki bir dolandırıcıydı. 16 yaşındayken başladığı çek sahtekarlığını 26 ülkede sürdürerek 2,5 milyon dolar çapında dolandırıcılık yaptı. ABD tarihinin en başarılı banka soygununu gerçekleştirmişti. Leanordo Dicaprio’da film senaryosunda çevresindeki kadınlara kendisini pilot olarak tanıtarak yaptığı dolandırıcılık olaylarında kullanıyordu.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları