loading
close
SON DAKİKALAR

Bir gecelik alışverişten 150 milyon bekliyorlar

Bir gecelik alışverişten 150 milyon bekliyorlar
Tarih: 12.02.2012 - 19:54
Kategori: Ekonomi

Firmaların yüzde 50 indirim yapacağı bu yıl ikincisi yapılacak özel etkinlikten 150 milyon liralık ciro bekleniyor.

Bu yıl ikincisi yapılacak gece alışverişinden 150 milyon liralık ciro bekleniyor. Firmaların sezon ürünlerinde yüzde 50 indirim yaptıkları gecede markalar birbirinden farklı ikram ve etkinliklere hazırlanıyor

Geçen yıl eylülde ilki gerçekleştirilen alışveriş gecesi Fashion's Night Out bu yıl da tüketiciyi sokaklara dökecek. 15 Eylül'de başlayacak olan, Nişantaşı, Bağdat Caddesi ve İstinyepark'taki markaların sezon ürünlerini yüzde 50'ye varan indirimlerle satışa sunacağı 15 Eylül'de gecenin bu yıl daha etkili olacağını dile getiren Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Derneği Başkanı Mehmet Nane, "Geçen yıl ilk olduğu için pek çok marka, ya son dakikada etkinliğe katıldı ya da katılmadı. Ancak sokaktaki coşkuyu görünce bu yıla erkenden hazırlık yaptı. Geçen yılki cironun bu yıl en az iki katı yapılır" dedi. Geçen yıl tek bir gecede 75 milyon lira ciro yapılmıştı. Birleşmiş Markalar Derneği Başkanı Yılmaz Yılmaz, bu yıl üç lokasyondaki tüm markaların etkinliğe katılacaklarını söyledi. "Geçen yıl katılmayanlar kaybetmişti bu yıl bunu göze almak istemeyeceklerdir" diyen Yılmaz, geçen yılın acemilik dönemi olduğunu bu yıl daha bilinçli bir alışveriş gerçekleşeceğini ifade etti.

CİRODA YÜZDE 20 ARTIŞ
Yılmaz Yılmaz, markaların cirolarını en az yüzde 20 oranında artıracaklarını vurguladı. İstinyepark Genel Müdürü Hakan Kurt ise geçen yıl çok büyük bir kalabalığı ağırladıklarını bu yıl kapasitenin artmasını beklediklerini söyledi.

Markalardan hediye ve indirim yağmuru
3 ayrı lokasyonda 18:00'den 24:00'e kadar devam edecek gece alışverişleri için Machka, Lacoste ve Swatch yüzde 20 indirim yaparken Avon makyaj uygulamaları sergileyecek. Dockers indirim ve stil danışmanlığı hizmetiyle erkeklere özel bir paket hazırlarken, Penti Cihangir, Bebek ve Bağdat Caddesi temalı çorapları satışa sunacak. Demsa'nın Brandroom'larında hediyeler dağıtılacak. Grubun bünyesindeki World Travel Chanel ise alışveriş yapanlara tatil hediye edecek.

Harcamalar önemli oranda artacak
Artacak kapasiteyi kaldırıp kaldıramayacakları ile ilgili endişeli olduklarını da vurgulayan Hakan Kurt, "Bu yıl harcamalar geçen yıla göre artacaktır. Olumsuz bir hava muhalefeti olmazsa bu yılki gece alışverişi çok daha bereketli olur" dedi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları