loading
close
SON DAKİKALAR

Bir YGS Daha Bitti

Bir YGS Daha Bitti
Tarih: 01.04.2012 - 20:30
Kategori: Eğitim

1 milyon 837 bin genç için bugün büyük gündü. Çünkü onlar yükseköğretime geçiş sınavında ter döktü...

1 milyon 837 bin genç için bugün büyük gündü. Çünkü onlar yükseköğretime geçiş sınavında ter döktü...

Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS), saat 12.40'ta sona erdi. YGS, Türkiye'de tüm il ve bazı ilçeler ile KKTC'nin başkenti Lefkoşa olmak üzere toplam 160 sınav merkezinde gerçekleştirildi. Sınava yaklaşık 1 milyon 837 bin aday girdi. Saat 10.00'da başlayan sınav, tek oturumda ve 160 dakika sürdü.

Sınav salonlarının bulunduğu binalara sabah erken saatlerden itibaren gelen adaylar, kimlik ve güvenlik kontrolleri yapılarak salonlara alındı. Sınav salonlarına çanta, saat, cep telefonu, bluetooth kulaklık, kolye, küpe, yüzük, bilezik, broş, metal para gibi eşyalar ile çağrı cihazı, telsiz, fotoğraf makinesi, cep bilgisayarı, hesap makinesi, kalem, silgi, kalemtıraş, müsvedde kağıt, cetvel gibi araçlar alınmadı.

Sınav salonlarına 2012-YGS Sınav Giriş Belgeleri ile nüfus cüzdanları kontrol edilerek alınan adaylar, sıra numaralarının bulunduğu yerlere oturdu. Sınavda kullanılacak kalem, silgi, kalemtıraş gibi gereçler, şekerleme ve peçetenin olduğu poşetler dağıtılan adaylar, daha sonra soru kitapçığıyla cevap kağıdının olduğu poşetleri açarak sınava başladı. Saat 10.00'da başlayan sınavda adaylara, Türkçe, Sosyal Bilimler, Matematik ve Fen Bilimleri testlerinin her birinden 40'ar soru yöneltildi ve 160 dakika süre verildi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları